Final 1 2 3 4 T
SCM "U" 23 17 17 18 75
CSU Sibiu 19 23 9 23 74
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Faza I
  • Etapa 1
  • 13.10.2019
  • 18:00
  • Arbitru: Podar Bogdan
  • Arbitri secundari: Grigoraş Laurenţiu, Nicolae Dragoş
  • Comisar: Caraion Mihai
  • Sala Polivalentă Craiova
  • 1000 spectatori

SCM U Craiova primește vizita vicecampioanei BC CSU Sibiu în prima etapă

David Istrate
13.10.2019

Duminică, 13 octombrie, are loc confruntarea dintre SCM U Craiova și BC CSU Sibiu, două dintre trupele ce se vor lupta pentru titlu, în acest sezon. Dincolo de acest motiv, meciul este și mai special datorită faptului că Monyea Pratt și Tyler Laser își întâlnesc fosta echipă.

În stagiunea 2018-2019, SCM U Craiova a fost cea mai plăcută surpriză a campionatului. Pregătită de Aleksandar Todorov, formația olteană a avut un parcurs excelent în primele două faze ale competiției și a ajuns până în semifinale.

Dorindu-și să clădească pe succesul obținut în sezonul trecut, conducerea Craiovei l-a păstrat pe banca tehnică pe Todorov și apoi a avut o campanie impresionantă de transferuri. Rând pe rând, au sosit în orașul din sudul României jucători precum Monyea Pratt, Tyler Laser, Omari Gudul, Nikolai Stoianov și Russell Byrd. De asemenea, Porter Troupe, căpitanul și sufletul acestei formații, a rămas în România să joace pentru SCM U Craiova.

Ocupanta locului 4 din sezonul 2018-2019 s-a întărit și la nivelul autohtonilor. În această vară, au semnat cu SCM U Craiova următorii jucători români: Dragoș Diculescu, Bogdan Țîbîrnă, Antonio Năsturescu și Victor Petrache. În plus, Ionuț Berceanu și Sabin Bagairea au decis să continue alături de formația alb-albastră.

De partea cealaltă și BC CSU Sibiu vine după cel mai bun sezon din ultimii 20 de ani. Trupa pregătită de Dan Fleșeriu a obținut, în aprilie, Cupa României și apoi a ajuns până în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, unde a fost învinsă de CSM CSU Oradea.

În ciuda acestei performanțe, clubul sibian nu a păstrat intact nucleul de anul trecut. Justas Tamulis, Monyea Pratt, Daniel Ewing Jr. și Kevin Hardy sunt străinii care au plecat de la BC CSU Sibiu, alături de românii Mirel Dragoste, Dragoș Gheorghe, Alex Varga și Wilhelm Brosser.

În locul acestora, au sosit pe malul Cibinului Jared Jordan, Barry Stewart, Jordan Chatman, Rolland Torok, David Engi și Robert Stan. De asemenea, au rămas la BC CSU Sibiu următorii jucători: Randal Falker, Chris Cooper, Isaiah Philmore, Lucas Tohătan, Aurelian Gavriloaia și Cristian Cerbu.

Din punct de vedere al pregătirii pentru noua stagiune, ambele formații au participat la mai multe turnee amicale. SCM U Craiova a jucat, în mod special, cu echipe din Bulgaria, în timp ce, BC CSU Sibiu a petrecut o perioadă de peste o săptămână în Letonia.

După trei înfrângeri consecutive, trupa lui Todorov a adunat cinci victorii la rând, înainte de partida pierdută cu CSA Steaua București în weekendul trecut. De partea cealaltă, BC CSU Sibiu nu a reușit să câștige așa de mult, însă a evoluat în fața unor adversari, probabil, mai puternici.

De altfel, echipa lui Dan Fleșeriu a susținut sâmbăta trecută primul meci oficial din acest sezon. Adversara lui BC CSU Sibiu a fost campioana CSM CSU Oradea iar ocazia a fost finala Supercupei României. Galben-albaștrii au început excelent confruntarea și au condus la peste 20 de puncte, dar Leii-Roșii au revenit și au câștigat cu scorul de 68-64.

Prin urmare, cu siguranță, jucătorii lui BC CSU Sibiu sunt dornici să se revanșeze pentru partida pierdută printre degete în Arena Antonio Alexe. În același timp, Monyea Pratt și Tyler Laser vor fi și ei motivați să evolueze excelent împotriva fostei lor echipe.

Din punct de vedere al lotului, niciun antrenor nu se confruntă cu probleme medicale ale jucătorilor.

Confruntarea dintre SCM U Craiova și BC CSU Sibiu are loc astăzi (13.10) de la ora 18:00 și va fi transmisă în direct pe canalul de Youtube al Federației Române de Baschet, FRBTV.

*foto: Adrian Bugariu/BC CSU Sibiu