Final 1 2 3 4 T
Timișoara 16 13 24 11 64
Dinamo 20 23 17 21 81
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Faza I
  • Etapa 4
  • 04.11.2019
  • 18:00
  • TV: Digi Sport 4
  • Arbitru: Stoica Ciprian
  • Arbitri secundari: Bukuresti László, Marchiş Amalia
  • Comisar: Marinescu Marius
  • Sala "Constantin Jude"
  • 500 spectatori

SCM Timișoara primește vizita celor de la CS Dinamo Știința București

Petre O. Pavel
04.11.2019

Astăzi, 4 noiembrie, de la ora 18:00 se va desfășura ultimul meci din cadrul etapei a patra din LNBM-GVA , partida va pune față în față pe SCM Timișoara și CS Dinamo Știinta. Echipa antrenată de Dragan Petricevic caută să își apere avantajul terenului propriu, în timp ce formația antrenorului echipei naționale, Tudor Costescu, caută prima victorie din actuala stagiune.

SCM Timișoara are 2 victorii și o înfrângere în actuala stagiune. În ultima etapă, echipa antrenată de Dragan Petricevic a obținut o victorie în deplasare, pe terenul celor de la CSA Steaua. Timișorenii au început partida cu un run de 5-0 însă apoi nu și-au mai găsit ritmul de joc până după pauza mare. În afară de partida cu SCM Craiova, din etapa a doua, SCM Timișoara a început ezitant meciurile și a fost condusă mereu cu 10, sau peste 10 puncte la pauza mare.

Troy Franklin Jr, Sherwood Brown și Adam Mirkovic sunt principalii marcatori ai timișorenilor. Franklin își creează singur majoritatea acțiunilor din care înscrie, în timp ce Brown și Mirkovic sunt mult mai dependenți de jocul echipei. Nikola Pesakovic este principalul creator al echipei, cu o medie de 6 pase decisive pe partidă. Interesant este faptul că Pesakovic și Troy Franklin Jr nu petrec foarte mult timp împreună pe teren, ambii evoluează în majoritatea timpului pe poziția de coordonator de joc. Cei doi jucători setează ritmul echipei, Franklin este un jucător care caută mereu să înscrie și este foarte agresiv pe faza ofensivă, în timp ce Pesakovic aduce mai mult cu un coordonator clasic, care preferă să joace seturile ofensive până în momentul obținerii unei aruncări potrivite.

CS Dinamo Știința București nu a cunoscut încă victoria în actuala stagiune. În ultima etapă, formația din capitală a fost învinsă de CSU Sibiu, la capătul unui meci dominat de vicecampioana României până în actul decisiv, când dinamoviștii au avut o răbufnire de orgoliu.

Mladen Jeremic este cel mai bun marcator al echipei antrenate de Tudor Costescu, cu o medie de 18,7 puncte pe partidă. Sârbul este și principalul creator al echipei, prin prisma faptului că majoritatea acțiunilor sunt pentru el. Jeremic face mereu un efort suplimentar pe faza de atac, joacă în medie 34 de minute și are o medie de 12,7 aruncări din acțiune pe partidă, astfel de multe ori își conservă energia pentru faza ofensivă. Fapt de care Dragan Petricevic ar putea să profite și să facă tactica de joc în așa fel încât să îl atace pe acesta cât de mult posibil în atac. În afară de Jeremic, jocul celor de la Dinamo se bazează și pe acțiunile de pick and roll cu Ousmane Barro. În afară de partida cu Oradea, când nu apucat să arunce din acțiune, Barro este implicat destul de bine de colegii săi și este foarte eficient.

Astfel, pentru timișoreni cheia partidei este limitarea acțiunilor lui Mladen Jeremic și o rotație completă în apărare care să acopere coborârea lui Ousmane Barro după blocaj. De partea cealaltă, Tudor Costescu trebuie să găsească o metodă să îl limiteze pe Troy Franklin sau să limiteze pe cât de mult posibil implicarea celorlalți jucători în momentele de joc organizat, când Pesakovic preia responsabilitatea așezării atacului. 

Fanii baschetului pot urmări partida în direct pe Digisport 4 și Digisport 4 HD, luni, 4 noiembrie de la ora 18:00.

*foto: facebook Baschet SCM Timișoara