Final 1 2 3 4 T
U BT Cluj 22 15 16 26 79
Timișoara 9 23 19 19 70
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Faza I
  • Etapa 5
  • 09.11.2019
  • 19:00
  • TV: FRB TV (YouTube)
  • Arbitru: Stoica Ciprian
  • Arbitri secundari: Nicolae Dragoş, Opriș Răzvan
  • Comisar: Martiş Mircea
  • BT Arena
  • 1875 spectatori

U BT Cluj-Napoca își continuă parcursul perfect în LNBM

Bogdan Isailă
09.11.2019

U BT Cluj-Napoca are cinci victorii din tot atâtea meciuri desfășurate în Liga Națională de Baschet Masculin. În această etapă, echipa antrenată de Mihai Silvășan a trecut pe teren propriu de SCM Timișoara cu scorul de 79-70.

SCM Timișoara a câștigat primul angajament la meciului dar clujenii au fost primii care au marcat prin Tarolis. Pesakovic a egalat dar startul de joc a fost puțin haotic în ofensivă pentru oaspeți. U BT s-a desprins la 8-2. Komatina a marcat o triplă din colț și Timișoara rămânea aroape. Scorul a ajuns la 13-5, după ce Planinic și Tarolis au împărțit liberele iar Vida a înscris o triplă. Jocul a curs în continuare ăn favoarea gazdelor și scorul a ajuns la 18-7. A venit time-out cerut de Petricevic dar Timișoara nu și-a revenit și după 10 minute de joc scorul era 22-9 pentru U BT Cluj-Napoca. Oaspeții au început cu altă față actul secund și au reușit un parțial de 6-2 în primul minut.Franklin a făcut spectacol dar echipa lui nu s-a apropiat prea mult pe tabelă. Clujul a absorbit startul bun de sfert al timișorenilor și până la jumătatea acestuia și-a refăcut avantajul considerabil, 31-19. Pesakovic și-a mai trecut în cont o triplă și venea rândul lui Mihai Silvășan să solicite timp de odihnă. Au urmat câteva moemnte mai tensionate, după care Timișoara a profitat și a redus deficitul la doar două posesii, scor 35-31. Ate pentru gazde și Pesakovic pentru oaspeți  au mai înscris până la pauză, când se intra cu scorul de 37-32.

Tarolis a deschis și repriza secundă cu coș. Richard a marcat de la distanță și diferența a ajuns rapid la 10 puncte. Calnicenco a marcat și el de la distanță, scorul ajungea la 44-32 și Dragan petricevic solicita time-out, după nici două minute trecute din repriza secundă. Dragoste și Komatina au combinat pentru 5 puncte la rând pentru Timișoara. Gorgemans a continuat parțialul oaspeților și refăcea diferența de la pauză. Clujul s-a mai desprins o dată dar Franklin cu trei coșuri de la distanță și-a readus echipa în meci, 51-48, cu 2 minute rămase din sfertul trei. Diferența de o posesie s-a păstrat până la finalul actului, doar că timișorenii au mai recuperat un punct, 53-51.U BT Cluj-Napoca a început din nou mai bine sfertul iar Uță și Zganec au înscris primele 5 puncte. Răspunsul a venit de la Franklin, cel care a punctat de la mare distanță. Gorgemans a ratar un dunk, după care gazdele s-au desprins din nou, 63-54. Nu a durat mult până când diferența a sărit de 10 puncte, 67-56 și Petricevic solicita din nou timp de odihnă. Pesakovic s-a accidentat e parcursul ultimului act. Gazdele nu au avut probleme în a-și păstra avantajul în jurul a celor 10 lungimi iar pe final Silvășan a folosit și jucătorii tineri, când a simțit că și-a asigurat victoria. S-a terminat cu scorul de 79-70.

Patrick Richard a fost cel mai bun jucător de la învingători cu 15 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Kerron Johnson a terminat cu 13 puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări. Rareș Uță a terminat cu 11 puncte iar Artis Ate cu 10.

Troy Franklin a fost principalul artizan al oaspeților cu 22 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Pesakovic a adăugat 11 puncte iar Brown 10.

foto: u-bt.ro