Final 1 2 3 4 T
U BT Cluj 20 17 26 26 89
BCM U 15 22 16 27 80
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Faza I
  • Etapa 9
  • 04.12.2019
  • 19:00
  • Arbitru: Faur Alin Mircea
  • Arbitri secundari: Nicolae Dragoş, Opriș Răzvan
  • Comisar: Oprea Marian
  • BT Arena
  • 900 spectatori

U-BT Cluj întâlnește miercuri pe BCM U Pitești

Petre O. Pavel
03.12.2019

BCM U Pitești se deplasează la Cluj-Napoca pentru partida cu U-BT Cluj, cele două echipe deschid în avans etapa a noua a LNBM-GVA. Din pricina faptului că sălile de sport din Cluj nu sunt disponibile în acest weekend partida va avea loc miercuri, 4 decembrie, la ora 19:00, în BT Arena. 

Cele două formații s-au confruntat de 45 de ori în campionat, Clujul reușind să se impună în 31 dintre partide. Ultima partidă câștigată de U-BT a avut loc chiar în turul acestui sezon competițional, atunci echipa antrenată de Mihai Silvășan a reușit să câștige în Trivale cu scorul de 85 la 83, la capătul unei partide care a avut nevoie de o repriză suplimentară de prelungiri pentru a-și desemna câștigătoarea.

U-BT Cluj-Napoca este echipa momentului în România, clujenii nu au pierdut nici o partidă în LNBM și au doar o singură înfrângere în actualul sezon, cea de pe terenul rușilor de la Enisey. În ultima etapă au trecut de CS Dinamo Știința București, după o partidă pe care au început-o foarte bine și nu au mai scăpat-o din mână. Mihai Silvășan beneficiază de un lot extrem de bun și are la dispoziție mai mulți jucători care pot să facă diferența. Patrick Richards este cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de 17,1 puncte, acesta este secondat de coordonatorul de joc, Kerron Johnson, cu o medie de 14,9 puncte și 5,6 pase decisive. Liderul la zi al LNBM este asigurat și sub panou, unde Darko Planinic, Karlo Zganec, Donatas Tarolis și chiar Rareș Uță au evoluții consistente și constante.

BCM U Pitești se situează la polul opus, echipa argeșeană a schimbat recent antrenorul și traversează o perioadă foarte proastă, cu o singură victorie din cele 8 partide disputate. În ultima etapă, trupa lui Hristu Șapera a fost învinsă pe teren propriu de SCM Timișoara, la capătul unei partide echilibrate, care a fost decisă în actul decisiv după un run de 12-0 al oaspeților. De asemenea, piteștenii au pierdut și în Cupa României, pe terenul celor de la CSM Focșani, echipă clar inferioară ca buget și experiență. Gruparea argeșeană se bazează mult pe jocul celor doi jucători de sub panou, astfel Devin Searcy și Danilo Tasic au medii de 16,6, respectiv 15,1 puncte. Căpitanul echipei, Goran Gajovic, pare destul de în formă, după ce a reușit primul double-double din actuala stagiune în ultima partidă disputată, cea împotriva celor de la SCM Timișoara. 

Clujul pornește clar ca favorită, însă partida are potențial să fie echilibrată. Este interesant de urmărit cum se vor descurca cei mai buni marcatori ai argeșenilor împotriva puternicilor jucători de sub panou ai clujeni, de asemenea este interesant de urmărit ce tactică va aborda Hristu Șapera pentru faza defensivă, având în vedere faptul că U-BT Cluj-Napoca înscrie aprope 90 de puncte pe partidă la nivel de LNBM.

Momentan, partida de miercuri, 4 decembrie, de la ora 19:00 nu apare în grila de programe DigiSport, vom reveni cu detalii privind televizarea evenimentului. 

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca