Final 1 2 3 4 T
SCM "U" 15 17 16 20 68
Oradea 21 19 20 15 75
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Faza I
  • Etapa 14
  • 18.01.2020
  • 19:00
  • Arbitru: Stoica Ciprian
  • Arbitri secundari: Grigoraş Laurenţiu, Raşoga Şerban
  • Comisar: Oprea Marian
  • Sala Polivalentă Craiova
  • 800 spectatori

CSM Oradea învinge din nou SCM Craiova

Petre O. Pavel
18.01.2020

Într-o atmosferă mai potrivită pentru o partidă cu miză decât cea de joi din Cupa României, CSM Oradea se impune din nou pe terenul lui SCM Craiova, cu scorul de 75 la 68. 

Comisar și arbitri delegați

Partida a fost oficiată de Ciprian Stoica, Laurențiu Grigoraș și Șerban Rasoga, sub supravegherea comisarului din partea FRB Marian Oprea.

Desfășurarea meciului

Partida a început sub semnul echilibrului, însă echipa oaspete a reușit să se distanțeze pe finalul sfertului, grație reușitelor lui Nikola Markovic. Astfel, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 21 la 15.

Același Markovic a înscris și primele puncte ale sfertului secund ducându-și echipa la 8 puncte avans. O reușită a lui Sean Barnette pe contraatac mărește avansul bihorenilor și îl obligă pe Aco Todorov să ceară primul time-out al partidei. Arturas Valeika a înscris de mare distanță, ca apoi Tyler Laser să stabilească scorul pauzei, 40 la 32 în favoarea campioanei en-titre.

SCM Craiova a început bine sfertul trei, însă CSM Oradea a reacționat foarte bine prin Kris Richard și Sean Barnette, care au dus din nou echipa oaspete la 10 puncte avans, 48-38. Porter Troupe a încercat să restabilească echilibrul prin niște acțiuni individuale, însă la finalul sfertului trei tabela din Sala Polivalentă din Craiova arata scorul de 60 la 48.

Tyler Laser a înscris primele 5 puncte ale sfertului decisiv, apropiind Craiova la 7 puncte, însă din nou Oradea a răspuns prompt printr-un and-one semnat Nikola Markovic. Tot Markovic a dus scorul la 67-53 cu mai puțin de 7 minute rămase de disputat din partidă. Troupe a adus din nou Craiova la sub 10 puncte, dar experiența jucătorilor lui Cristian Achim și-a spus cuvântul și CSM Oradea câștigă cu scorul de 75 la 68.

Cheia meciului

Făcând abstracție de rotația mai lungă a campioanei României și de aportul mult mai mare al jucătorilor veniți de pe bancă, SCM Craiova a avut aceleași probleme ca și în partida de joi din Cupa României, oltenii nu au avut cursivitate pe faza ofensivă, nu au avut o selecție bună a aruncării și nu au profitat destul de situațiile de mismatch.

Faza meciului

Cu aproape 4 minute rămase de joc din sfertul trei, Nikola Markovic îl găsește liber sub panou pe Arturas Valeika, care finalizează printr-un alley-oop spectaculos.

Principalii realizatori

Nikola Markovic a terminat partida cu 17 puncte și 5 recuperări, sârbul a fost secondat de Sean Barnette cu 12 puncte și același număr de recuperări. Richard și Valeika au terminat partida cu câte 11 puncte. 

De la SCM Craiova s-a remarcat Tyler Laser cu 20 de puncte și căpitanul, Porter Troupe, cu 17 puncte. 

*foto: facebook Sportul Doljean