Final 1 2 3 4 T
Oradea 8 22 16 22 68
CSU Sibiu 24 14 16 10 64
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • SuperCupa României
  • SuperCupa 2019
  • 05.10.2019
  • 18:30
  • TV: Digi Sport
  • Arbitru: Grigoraş Laurenţiu
  • Arbitri secundari: Bukuresti László, Bogdănescu Costin
  • Comisar: Constantinescu Viorel
  • Arena Antonio Alexe
  • 1500 spectatori

CSM CSU Oradea câștigă SuperCupa după o revenire impresionantă

Bogdan Isailă
05.10.2019

CSM CSU Oradea este noua câștigătoare a SuperCupei României. Echipa lui Cristian Achim s-a impus în fața lui BC CSU Sibiu cu scorul de 68-64 în meciul jucat în Arena Antonio Alexe. Campioana României a revenit de la minus 21, ceea ce face și mai valoroasă victoria de sâmbătă seara, 5 octombrie.

În primele trei minute ale meciului, CSM CSU Oradea nu a reușit să înscrie, în timp ce sibienii au marcat de două ori de la distanță prin Stewart și Chatman. Gazdele SuperCupei nu și-au revenit până la jumătatea sfertului și scorul a ajuns la 10-0 pentru sibieni. Bobe Nicolescu a adus primele două puncte pentru Oradea, după o vizită la linia de libere. Richard și Broussard au marcat din acțiune pentru bihoreni dar sfertul inaugural a rămas la discreția lui BC CSU Sibiu, care conducea cu 24-8 după primele 10 minute de joc. Cătălin Baciu a înscris primele puncte din actul secund, răspunsul venind rapid de la Aurelian Gavriloaia. Ofensiva Oradiei nu a funcționat iar sibienii au profitat grație jocului pe tranziție și au dus scorul la 30-12. Oradea a reușit primul parțial din meci după jumătatea sfertului dar diferența rămânea importantă pe tabelă, 34-22. Perioada de joc mai bună a gazdelor a continuat până la pauză iar avantajul lui BC CSU Sibiu de 21 de puncte a fost redus la doar 8, scor 38-30.

Oradea a continuat revenirea și după reluarea jocului iar diferența a ajuns la o posesie în start de sfert trei, 38-35, după reușitele lui Richard. Rolland Torok a înscris de la distanță pentru sibieni , care rămâneau în față. Jocul s-a mai liniștit iar tripla lui Cooper restabilea diferența de la pauză, 47-39. Diferența avea să se păstreze până la finalul secvenției și grație unei triple înscrise de Bobe Nicolescu la ultima acțiune. Actul decisiv pornea de la scorul de 54-46 pentru BC CSU Sibiu. Broussard și Markovic au semnat câte un three-point-play fiecare și diferența a ajuns la o singură posesie. Dragan Zekovic a rueșit primul său coș în meci și Oradea a trecut la conducere, 55-54. Sibiul nu a găsit drumul spre coș în primele 5 minute din actul decisiv iar o triplă a lui Markovic ducea gazdele la două posesii în față. Randal Falker de linia de libere a adus primul puncte pentru sibieni în șase minute și jumătate din sfertul patru. Giordan Watson a lovit de două ori de la distanță, Oradea avea plus 8 cu mai puțin de 2 minute din meci iar Sibiul era knock down. După ultimul time out al lui Dan Fleșeriu, Jordan și Falker au marcat 5 puncte la rând iar sibienii au revenit la o singură posesie. Gazdele au închis meciul de la linia de libere, scor final 68-64.

Giordan Watson a fost omul meciului cu 16 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Aaron Broussard a totalizat 11 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă pentru echipa învingătoare.

Randal Falker a fost cel mai bun sibian cu 15 puncte și 7 recuperări. Barry Stewart a adăugat 14 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive iar Chris Cooper 10 puncte și 5 recuperări.