Final 1 2 3 4 T
Bahçeşehir 23 19 13 11 66
Oradea 17 19 14 21 71
  • FIBA Europe Cup
  • 30.10.2019
  • 16:00

CSM CSU Oradea a câștigat în Turcia, împotriva celor de la Bahcesehir Koleji

Petre O. Pavel
30.10.2019

Campioana României învinge Bahcesehir Koleji cu scorul de 71-66. La capătul unui meci foarte fizic și extrem de disputat.

CSM Oradea a început partida cu Giordan Watson, Kris Richard, Sean Barnette, Dragan Zekovic și Arturas Valeika , în timp ce grecul Stefanos Dedas i-a trimis în teren pe Trae Golden, Altan Erol, Dwight Hardy, Jajuan Johnson și Mangok Mathiang.

Bahcesehir a început partida mai bine, turcii și-au creat avantaj prin acțiunile lui Trae Golden, în timp ce echipa antrenată de Cristian Achim a avut avantaj de fiecare dată când Dragan Zekovic a ajuns în situații de pick and pop. Astfel la finalul primului sfert scorul era 23-17 pentru echipa turcă.

CSM Oradea a început mai bine sfertul doi și a reușit să se apropie la 2 puncte diferență, grație unei apărări agresive în zonă. Stefanos Dedas a decis să îl reintroducă pe Trae Golden, jucător care a reușit să găsească spații în apărarea orădenilor și l-a obligat pe Cristian Achim să schimbe apărarea. Astfel, la pauza mare tabela arăta tot o diferență de 6 puncte în favoarea echipei din Istanbul, scor 42 la 36.

Trae Golden le-a dat mari bătăi de cap campionilor României în prima jumătate a partidei. Astfel, după primele 20 de minute de joc, americanul avea 12 puncte marcate și 6 pase decisive.

Al treilea sfert a început în aceeași notă precum primul, cu turcii reușind să înscrie coșuri relativ ușoare pe tranziție ofensivă. Giordan Watson și Dragan Zekovic au înscris 11 puncte pentru orădeni și nu i-au lăsat pe aceștia să își creeze un avantaj mai mare de 10 puncte.

În ultimele 3 minute ale sfertului 3, Achim a încercat o apărare cu schimbare de om la fiecare blocaj, o apărare care i-a făcut pe turci să își iasă din ritm și să își piardă din luciditate pe faza ofensivă.

La intrarea în sfertul decisiv avantajul turcilor era de doar 5 puncte, 55 la 50.

Antrenorul Turcilor a început sfertul 4 cu Trae Golden pe bancă. Markovic a înscris primele puncte în sfertul decisiv, după care Barnette a furat o minge și a forțat un fault anti-sportiv. Markovic a înscris un coș de 3 puncte și a dus Oradea pentru prima oară în avantaj cu 7 minute și 10 secunde rămase pe tabelă. Trae Golden a profitat de situația de mismatch creeată datorită apărarii orădenilor și înscrie 2 puncte pe pătrundere, apoi scoate o pasă la Altan care înscrie de la mare distanță pentru a egala situația la 60 cu 4 minute și 30 de secunde ramase din partidă.

Broussard și Markovic au profitat de imprecizia lui Dwight Hardy și au dus Oradea la 4 puncte avans cu doar 2 minute rămase de joc. Diferență de 3 puncte în favoarea campioanei României a rămas intactă și cu 40 de secunde până la fluierul final, deși Mangok Mathiang a avut o șansă mare să reducă rapid din handicap, printr-o recuperare ofensivă. Tot printr-o recuperare ofensivă Dragan Zekovic a stabilit scorul final al confruntării și campioana României a trecut de Bahcesehir Koleji cu scorul de 71-66.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator pentru CSM Oradea cu 16 puncte și 7 recuperări, acesta a fost secondat de Nikola Markovic cu 14 puncte și de Giordan Watson cu 12 puncte.

De la Bahcesehir s-au remarcat Trae Golden cu 24 de puncte și 10 pase decisive și Jajuan Johnson cu 16 puncte și 6 recuperări.

*foto: facebook CSM CSU Oradea