Final 1 2 3 4 T
Dinamo 26 18 22 23 89
U BT Cluj 28 21 21 28 98
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Sezon regulat
  • Turneu 5
  • 14.01.2021
  • 19:30
  • TV: Digi Sport 4
  • Arbitru: Grigoraş Laurenţiu
  • Arbitri secundari: Bukuresti László, Bukuresti Loránd
  • Comisar: Ioan Constantin
  • BT Arena
  • 10 spectatori

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CS Dinamo București după un meci „încâlcit”

David Istrate
14.01.2021

Joi, 14 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CS Dinamo București într-un meci din cadrul celui de-al 5-lea turneu LNBM. După trei sferturi echilibrate și tensionate, alb-negrii au preluat controlul și au câștigat la o diferență de nouă puncte: 98-89.

Primul cinci al gazdelor a fost alcătuit din următorii jucători: Andrija Stipanovic, Ștefan Grasu, Patrick Richard, Justin Edwards și Karel Guzman, în timp ce oaspeții au intrat pe teren cu Antonio Năsturescu, TJ Price, Andrei Calenic, Armin Cane și Isaiah Armwood.

Agresivitatea dinamoviștilor din debutul partidei a dat roade și, după trei minute, scorul era 7-2 pentru alb-roșii. Elevii lui Antonis Constantinides au continuat să se mențină în avantaj, grație coșurilor marcate de Armwood, Popa Calotă și Cane. Cu 100 de secunde rămase din actul inaugural, Kevin a reușit o intercepție și a dus-o pe Dinamo la 19-13, iar Mihai Silvășan a cerut primul time-out al întâlnirii. Au urmat trei puncte și un assist pentru Michael Dixon, aflat la debut, iar U-BT s-a apropiat la două posesii de adversari. În cele din urmă, gazdele au intrat în avantaj și, la finalul sfertului, conduceau cu 28 la 26.

Primele minute ale actului secund au fost caracterizate de mai multe faze în care jucătorii din Capitală și-au arătat spiritul de luptă, reușind câteva intercepții și recuperări ofensive prin care au revenit la conducere. Jocul a devenit foarte echilibrat, ambele tabere oferind acțiuni spectaculoase în ofensivă. La jumătatea sfertului, Guzman reușit un layup și un slam-dunk, iar U-Banca Transilvania s-a distanțat la cinci puncte: 43-38. După patru minute fără coș pentru Dinamo, spiritele s-au încins și Paul Helcioiu a avut un scurt clinch cu Mihai Silvășan, contabilizat în câte un fault tehnic primit de fiecare. În cele din urmă, la pauză, scorul era 49 la 44 pentru ardeleni.

În partea a doua a meciului, adversarele au mers cap la cap, oferind un joc foarte disputat, cu multe greșeli și faze neinspirate. Niciuna dintre cele două trupe nu a reușit să se distanțeze pe tabelă și, înaintea actului decisiv, U-BT conducea cu 70 la 66. În ultimele zece minute, alb-negrii au preluat inițiativa și au controlat duelul. Dinamoviștii nu au mai avut energia necesară pentru a reveni și U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 98-89.

Învingătoarea a avut cinci jucători în double-digits: Justin Edwards (22 de puncte), Andrija Stipanovic (20 de puncte), Michael Dixon (16 puncte), Donatas Tarolis (12 puncte), Karel Guzman (12 puncte). De partea cealaltă s-au remarcat Armin Cane (21 de puncte), Isaiah Armwood (17 puncte), Octavian Popa Calotă (16 puncte) și Mohamed Abukar (14 puncte).

În urma acestei victorii, formația clujeană ajunge la a șaptea victorie stagională, în timp ce trupa din Capitală are un bilanț de cinci meciuri câștigate și trei pierdute.

Mâine, 15 ianuarie, CS Dinamo București se duelează cu rivala CSA Steaua București (16:30), în timp ce U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui SCM U Craiova (19:30).

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro