Final 1 2 3 4 T
Focșani 13 15 21 21 70
Timișoara 28 17 17 16 78
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Sezon regulat
  • Turneu 5
  • 15.01.2021
  • 16:00
  • TV: FRB TV (YouTube)
  • Arbitru: Nicolae Dragoş
  • Arbitri secundari: Marchiş Amalia, Dan Narcis
  • Comisar: Vaida Radu
  • Arena Antonio Alexe

Declaratii

Mirel Dragoste Mirel Dragoste BC CSU Sibiu

„A fost o victorie muncită. Până la pauză părea că vom avea un meci lejer, dar ne-am relaxat prea tare iar asta ne putea costa pe final. Spiritul nostru de echipă și apărarea mult mai bună ne-au menținut în avantaj și am câștigat meciul, îndeplinindu-ne obiectivul. Din păcate, astăzi ne-a lipsit încă un jucător, are mici probleme, însă cu siguranță va fi apt în viitor și va veni cu forțe proaspete. Urmează un turneu foarte greu și avem nevoie de el, sper să ne îndeplinim obiectivul și acolo. Avem așteptări mari, ne-am antrenat bine în această săptămână, am făcut și două meciuri bune. Vor urma două-trei zile de antrenamente pentru pregătirea turneului următor. Avem așteptări mari, vrem să câștigăm ambele partide. Va fi pe muchie de cuțit, avem probleme de efectiv, dar sper ca asta să nu ne împiedice să câștigăm.”

3 ani în urmă

„Am controlat meciul și sunt mulțumit de această victorie pentru că am avut probleme. Pe lângă faptul că am evoluat fără doi jucători despre care se știa că vor lipsi, ieri a recidivat accidentarea lui Nikola Gajic. L-am menajat tot meciul, lucru care s-a resimțit la intensitate. Am folosit un număr de jucători foarte mic, la fel ca echipa din Focșani, care este însă obișnuită să joace așa, în timp ce noi nu suntem obișnuiți să jucăm așa. Suntem obișnuiți la un anumit ritm și s-a văzut că am jucat bine în apărare cât timp am avut o rotație suficient de mare, însă acum nu am beneficiat de această rotație, iar echipa din Focșani este una periculoasă și nu este pentru prima dată când revine în joc. S-a întâmplat și la Craiova, unde a dus meciul în prelungiri. Am întâlnit o echipă incomodă din cauza înălțimii mici și cu Sampson care are o anvergură a mâinilor excepțională și poate să schimbe la orice pivot. Este foarte greu să ataci coșul, doar dacă ai o zi excepțională la aruncările de afară. Noi am stat bine la acest capitol doar în prima repriză, când am avut 60 la sută, nu însă și în cea de-a doua. Focșaniul a strâns în apărare cât a putut, iar noi ne-am chinuit fiind și al doilea meci în două zile. Una peste alta, sunt foarte mulțumit de această victorie, obținută fără trei jucători importanți din lotul nostru. Nici un meci nu seamănă cu celălalt, trebuie să fim motivați și să găsim resursele fizice necesare pentru a juca bine. Dinamo și Craiova sunt considerate a fi favorite, dar vom încerca să-l recuperăm pe Gajic până la turneul următor și să odihnim echipa. Stsllworth și Lazar cu siguranță nu vor juca".

3 ani în urmă
Mihai Petruț Mihai Petruț Antrenor

A fost un turneu foarte solicitant, în primul rând din cauza drumului foarte greu și lung, am jucat in compania unor adversari de top ai baschetului românesc. Primul joc împotriva ultimei campioane a României, o pretendentă la titlul și în acest sezon. A fost extrem de dificil, Oradea având jucatori extrem de valoroși și experimentați. Am început curajos jocul, dar procentajele lor foarte bune in prima parte le-a asigurat o diferența decisivă încă din aceasta perioada a jocului. Al doilea joc împotriva unei alte echipe puternice ale campionatului, Timișoara. L-am început ezitant și am permis adversarului sa construiască o diferența ce s-a dovedit hotărâtoare pentru stabilirea învingătoarei. Am avut o parte secundă mult mai consistentă, dar am reușit doar sa ne apropiem de adversarul nostru, nu să și punem in pericol victoria acestuia. A fost încă o experiență foarte bună pentru noi, cred eu ca suntem pe un drum bun și sper cât de curând sa obținem și victorii.

3 ani în urmă