Final 1 2 3 4 T
CSU Sibiu 19 24 21 22 86
Voluntari 22 23 18 20 83
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Sezon regulat
  • Etapa 5
  • 24.10.2021
  • 20:00
  • TV: Digi Sport 4
  • Arbitru: Faur Alin Mircea
  • Arbitri secundari: Bukuresti László, Grigoraş Laurenţiu
  • Comisar: Bedir Sefer
  • Sala Transilvania
  • 350 spectatori

CSU Sibiu se află în continuare în căutarea primei victorii stagionale în Liga Națională

Flaviu Ilie
23.10.2021

CSU Sibiu primește vizita celor de la CSO Voluntari duminică, 29 octombrie, de la ora 20:00 în epilogul etapei cu numărul cinci din Liga Națională.

Sibienii sunt într-o postură foarte dificilă după cele patru meciuri din noul sezon. Elevii lui Dan Fleșeriu au 4 înfrângeri din tot atâtea meciuri în noua stagiune, iar situația nu pare să se îndrepte pe drumul cel bun.

Cel mai dureros eșec pentru echipa de pe malul Cibinului a fost cel din prima etapă cu Athletic Constanța, cu scorul de 84-65. Nimeni nu și-ar fi închipuit că ardelenii ar putea pierde la o asemenea diferență confruntarea cu dobrogenii care porneau cu a doua șansă.

A urmat apoi înfrângerea cu Steaua București cu scorul de 73-78, iar mai apoi un alt eșec ce a lăsat răni adânci, în meciul cu SCM Craiova.

CSU Sibiu a condus chiar și cu 15 puncte în finalul de meci, însă un parțial de 16-0 al oltenilor în ultimul sfert a schimbat definitiv soarta partidei. În ultima etapă disputată, ardelenii au pierdut în meciul cu vicecampioana CSM Oradea, lucru datorat și absențelor din lot.

Conducerea clubului a convocat o întâlnire cu suporterii în care să se discute aceste probleme apărute în startul de sezon. Contactat de Baschet.ro, Horațiu Floca, directorul lui CSU Sibiu, a vorbit despre principalele subiecte de discuții de la această întrunire.

Floca a spus că obiectivele echipei rămân ridicate, și anume câștigarea Cupei României și o clasare în top 4 la finalul sezonului. Pe lângă acest lucru, el a mai vorbit și despre faptul că vor încerca să aducă un jucător nou.

[ad]

De cealaltă parte, CSO Voluntari a disputat doar două meciuri în noua stagiune. Este vorba despre victoriile cu Dinamo București și CSM Târgu Jiu. Meciul cu SCM Timișoara a fost amânat din pricina participării ilfovenilor în cupele europene, iar cel cu U-BT Cluj din cauza problemelor de lot ale ilfovenilor.

Meciul cu Dinamo a fost unul extrem de spectaculos, câștigat de Voluntari în prelungiri datorită triplelor lui Moldoveanu, Lee și Woods cu scorul de 84-81. Duelul cu CSM Târgu Jiu a fost unul ceva mai ușor, iar elevii lui Sasa Ocokoljic s-au impus cu 83-69, într-un meci în care Eric Thompson a fost în prim-plan. Pivotul american a reușit un double double spectaculos cu 19 puncte și 15 recuperări.

Toate meciurile din sezonul precedent dintre cele două echipe au produs spectacol. CSU Sibiu a câștigat duelurile din campionat la limită, cu scorurile de 84-82 și 86-85. În Cupa României, CSO Voluntari s-a impus cu 91-83.

Meciul de duminică va fi transmis pe DigiSport și pe LookSport în format online.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu