Final 1 2 3 4 T
Steaua 26 18 25 28 97
SCM "U" 24 24 21 21 90
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Sezon regulat
  • Etapa 11
  • 11.12.2021
  • 19:00
  • TV: FRB TV (YouTube)
  • Arbitru: Stoica Ciprian
  • Arbitri secundari: Raşoga Şerban, Bukuresti Loránd
  • Comisar: Bedir Sefer
  • Sala "Mihai Viteazu"
  • 50 spectatori

SCM Craiova caută să continue seria de victorii în meciul cu Steaua București

Flaviu Ilie
10.12.2021

SCM Craiova se deplasează în capitală pentru duelul cu Steaua București din etapa cu numărul 11 a Ligii Naționale. Meciul va avea loc sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 19:00.

Roș-albaștrii vin după un eșec usturător în runda precedentă, cu SCM Timișoara. Aceștia au pierdut meciul din deplasarea în Banat, cu scorul de 84-66. După acest meci, ei au ajuns la un record de 5-4.

Elevii lui Eugen Ilie au avut de suferit după un debut nefast de meci, în care alb-violeții s-au distanțat rapid la 9 puncte. Aceștia și-au mărit ecartul până la pauză, când conduceau la 11 lungimi, și nu au cedat inițiativa până la final.

Terrell Carter și KJ Jackson au format din nou duo-ul care a ținut echipa armatei la un nivel respectabil. Pivotul american a înregistrat 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, iar conaționalul său a avut 17 puncte și 6 recuperări.

Înaintea pauzei competiționale, bucureștenii erau în toiul unei forme bune, după succesele muncite cu CSM Ploiești și Athletic Constanța. În fața prahovenilor, Steaua s-a impus la un singur punct, iar încleștarea cu dobrogenii a fost decisă în prelungiri, după un ultim minut tensionat din timpul regulamentar.

Americanul Kaelin Jackson este cel mai bun jucător al trupei lui Eugen Ilie în debutul de stagiune. El este coșgheterul, cu o medie de 19.4 puncte pe meci, dar în același timp este și cel mai bun pasator, cu o medie de 3.3. Tot Jackson este liderul și la intercepții, cu 1.9.

De cealaltă parte, SCM Craiova vine după o serie de trei victorii, cu CSM Focșani, CSM Ploiești și Athletic Constanța, datorită căreia a ajuns la un bilanț de șapte succese și trei înfrângeri.

Cel mai recent meci a fost cel cu Gladiatorii din Tomis, câștigat cu 95-83, pe teren propriu, după o prestație dominantă în a doua jumătate a meciului.

Oltenii au câștigat ultimele 20 de minute cu scorul de 52-36 și au revenit după ce au fost conduși la patru puncte la pauză. Michael Qualls a avut din nou o prestație monstruoasă.

La doar o zi după ce mama sa a plecat dintre noi, fundașul american a înregistrat 34 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, cu 9/12 din interiorul semicercului, 3/8 de la distanță și 7/9 de la linia de libere.

Și Troy Franklin, partenerul său din backcourt, a avut un meci reușit. El a reușit un double double, cu 16 puncte și 12 pase decisive. El a stabilit recordul personal de pase decisive în Liga Națională.

Leii din Oltenia au câștigat ultimele patru confruntări directe, disputate în stagiunea precedentă. Două au venit în Cupa României, iar două în Liga Națională.

Meciul de mâine va putea fi urmărit în direct pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova