Final 1 2 3 4 T
Timișoara 13 13 21 29 76
SCM "U" 18 29 20 15 82
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Sezon regulat
  • Etapa 12
  • 18.12.2021
  • 18:00
  • TV: FRB TV (YouTube)
  • Arbitru: Stoica Ciprian
  • Arbitri secundari: Nicolae Dragoş, Stretea Máté András
  • Comisar: Constantinescu Viorel
  • Sala "Constantin Jude"
  • 10 spectatori

SCM Universitatea Craiova câștigă duelul cu SCM Timișoara după un sfert doi de excepție

Flaviu Ilie
18.12.2021

SCM Universitatea Craiova a trecut de SCM Timișoara, în deplasare, într-unul dintre cele mai atractive meciuri ale etapei cu numărul 12 din Liga Națională. Scorul final a fost 76-82 în favoarea oaspeților.

Dragan Petricevic a început cu Strong, Mocrițchi, Mirkovic, Gajic și Olah. De cealaltă parte, Kakiouzis i-a titularizat pe Franklin, Robinson, Gavriloaia, Hawley și Olisemeka.

Trupa de pe Bega a înscris primele puncte ale meciului, prin liberele lui Strong. Americanul l-a servit pe Olah care a dus scorul la 4-0. Franklin a punctat primul pentru olteni, în tranziție, după o intercepție. Strong a înscris din nou, iar Hawley și Franklin cu o triplă i-au adus pe alb-albaștrii în avantaj. Au urmat aproximativ 2 minute fără coș înscris, până când americanul Leilor din Banat să înscrie al treilea coș personal. Gavriloaia a înscros și el de la distanță, înainte ca Mocrițchi să egaleze la 10. A urmat un parțial de 8-0 al craiovenilor, orchestrat de Țîbîrnă și Franklin, prin care scorul devenea 18-10. Lilov și Lazăr au redus ecartul înaintea finalul primului sfert, după care elevii lui Kakiouzis conduceau cu 18-13.

[ad]

SCM Universitatea Craiova a reușit un sfert doi de excepție

Bănățenii s-au apropiat la două puncte (20-18) în debutul sfertului, prin Lilov și Strong. Ofensiva oltenilor a început să fie asigurată de autohtonii Țîbîrnă și Blaj-Voinescu. Alb-violeții s-au apropiat la cinci puncte (28-23), dar din acel moment a urmat dezastrul pentru formația pregătită de Dragan Petricevic. După un timeout cerut de omologul său, alb-albaștrii au început un parțial de 19-3, început prin tripla lui Michael Qualls și sfârșit prin layup-ul lui Olisemeka. La pauza mare, scorul era 26-47 pentru gazde.

Asemeni primei jumătăți, a doua parte a meciului a debutat cu un coș de 2 puncte al lui Strong. Au urmat reușite ale lui Franklin și Olah în posesii consecutive. Conducătorul de joc american al Craiovei a înscris din nou de la distanță. Tabela indica 56-37, după încă o reușită a lui Alexandru Olah. Formația gazdă a prins un impuls de moral și s-a apropiat la un moment dat la 16 puncte (45-61), datorită coșurilor lui Vlahovic și Lazăr. În cele din urmă, un parțial de 6-2 al adversarilor făcea ca scorul înaintea ultimelor 10 minute să fie 47-67.

Leii din Banat au început stângaci și sfertul patru, cu un turnover. Acesta nu a condus către un coș al oaspeților. În schimb, Strong a recuperat defensiv la posesia următoare și a înscris pe contraatac, forțându-l pe Kakiouzis să ceară un timeout. Darrion a înscris și după timpul de odihnă, iar tabela indica 51-67. Bănățenii au început să se apropie periculos, dar Olisemeka le-a tăiat aripile cu un poster ce a rezultat într-un and one. Scorul era 53-70. Cu toate acestea, elevii lui Petricevic au dat din nou semne de viață și au venit la 12 puncte (60-72), la jumătatea sfertului. În cele din urma, ecartul construit în sfertul doi s-a dovedit irecuperabil pentru bănățeni, deși aceștia s-au apropiat și la 4 lungimi, astfel că scorul final a fost 76-82 pentru SCM Universitatea Craiova.

Darrion Strong-Moore a fost MVP-ul celor de la SCM Timișoara

Americanul a încheiat cu 22 de puncte și 5 pase decisive (9/18 din acțiune) și a fost cel mai bun marcator al partidei. Alexandru Olah a fost aproape de un double double, cu 13 puncte și 9 recuperări. Din tabăra adversă s-a remarcat Troy Franklin, care a avut 21 de puncte și 8 assist-uri. Bogdan Țîbîrnă a încheiat cu 16 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Cele două echipe urmează să se întâlnească de încă două ori până la sfârșitul anului, în sferturile de finală ale Cupei României, pe 23, respectiv 29 decembrie.

*foto: Facebook/SCM Timișoara