Final 1 2 3 4 T
BCM U 20 20 18 24 82
Oradea 21 12 19 11 63
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Sezon regulat
  • Etapa 23
  • 12.03.2022
  • 16:00
  • TV: Superbet (YouTube)
  • Arbitru: Faur Alin Mircea
  • Arbitri secundari: Podar Bogdan, Bukuresti László
  • Comisar: Bedir Sefer
  • Sala Sporturilor Trivale
  • 900 spectatori

FC Argeș, față în față cu CSM Oradea în derby-ul rundei

FC Argeș Basketball și CSM CSU Oradea se întâlnesc sâmbătă, 12 martie, în Trivale în derby-ul etapei a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Întâlnirea de la Pitești vine pentru bihoreni între cele două meciuri cu Bakken Bears din FIBA Europe Cup.

Despărțite de trei victorii, dar cu două meciuri în plus jucate de FC Argeș, cele două formații se regăsesc în Top 5 în Liga Națională, cu 17-4 respectiv 14-5 bilanț. Seria mai bună este de partea argeșenilor, care au cele mai multe victorii la rând în campionat după U-BT Cluj, liderul neînvins.

FC Argeș, un singur eșec de la începutul lui 2022

Alb-violeții și-au câștigat ultimele opt confruntări, câte patru în deplasare și pe teren propriu. Diferențele mai mari de scor s-au înregistrat în Trivale, unde argeșenii au câștigat în 2022 cu o medie de 24.5 puncte între. Din acest punct de vedere, scorul cel mai strâns s-a înregistrat într-un duel cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, 82-66.

Forța ofensivă a trupei lui Tudor Costescu s-a observat cu fiecare ocazie pe teren propriu în acest campionat, doar trei echipe reușind să o țină pe FC Argeș cu mai puțin de 80 de puncte înscrise. Acestea sunt Athletic Constanța, CSO Voluntari și CSU Sibiu, galben-albaștrii provocându-i Argeșului singurul eșec din 2022.

Oradea, parcurs oscilant după trecerea în noul an

Vicecampionii României au deja patru înfrângeri suferite în 2022 pe plan intern, două fiind surprinzătoare, la Constanța și pe terenul lui Rapid București. Celelalte eșecuri au venit în Arena Antonio Alexe împotriva rivalelor CSO Voluntari și U-BT Cluj. De notat, că înfrângerile cu U-BT și Rapid au venit la ultima fază, iar la malul Mării Negre orădenii au pierdut contactul cu adversarii în ultimele trei minute.

Oradea a avut o serie de patru deplasări de la mijlocul lunii februarie până în prima zi din martie, în acest timp întorcându-se cu 2-2 bilanț. Meciurile în care au înscris peste 80 de puncte s-au terminat cu victorii pentru bihoreni, la Galați și la Craiova, iar prestațiile mai puțin faste pe atac au adus înfrângeri.

Câte o absență importantă în ambele tabere

În tur, CSM Oradea a câștigat cu 63-60 împotriva lui FC Argeș, ambele reușind să se impună mai clar într-un sfert. „Leii roșii” au avut cel mult +12 în față, de cinci ori fiind egalitate și de patru ori s-a schimbat formația aflată la conducere. Piteștenii au înscris doar 12 puncte prin jucătorii veniți de pe bancă. Stephen Holt (17 puncte) și Nikola Jevtovic (21 de puncte) au fost principalii marcatori.

Atât FC Argeș, cât și Oradea o să aibă o absență în lot pentru acest duel din Trivale. Alb-violeții nu se pot baza pe Nikola Jevtovic, accidentat după un contact cu Troy Franklin în disputa de la Craiova, iar Dovis Bickauskis a suferit o întindere în zona inghinalilor la partida din Danemarca cu Bakken Bears.

La multe date statistice, cele două combatante se află în Top 5, diferența importantă înregistrându-se la capace, unde FC Argeș este prima în ligă, cu 3.3 în medie, iar CSM Oradea are 1.4, fiind antepenultima în campionat.

Duelul din Trivale va fi transmis pe YouTube Superbet, în format 4K și pe FRB TV începând cu ora 16.00.

*foto: Roby Boroș