Final 1 2 3 4 T
Oradea 30 19 10 9 68
Benfica 20 10 21 5 56
  • Europe Cup
  • 08.12.2021
  • 18:00
  • TV: FIBA - The Basketball Channel (YouTube)
  • Arena Antonio Alexe

Declaratii

Cristian Achim Cristian Achim Antrenor

„Cu tot respectul pentru oponenții pe care i-am avut în această săptămână, ne așteaptă un meci în compania unui adversar de cu totul alt calibru. Este limpede că avem nevoie de o altă abordare, dar cu același nivel de reușită precum în partida din această seară. Benfica este o echipă puternică și vom avea o misiune deloc ușoară. Totuși, pornim de la zero în faza a 2-a a grupelor în FIBA Europe Cup, iar eu sunt optimist în ceea ce privește șansele noastre. Firește, mă bucur că vom avea publicul de această dată. Ne-a lipsit enorm la precedentele două meciuri din FIBA Europe Cup. Chiar dacă vor fi doar 30% din capacitatea sălii, prezența suporterilor este foarte importantă pentru echipa noastră.”

2 ani în urmă

„A fost al 3-lea meci în această săptămână. Nu e deloc ușor, se simte puțin oboseala, dar vom avea o zi liberă pentru a ne relaxa fizic și mental, după care vom începe pregătirile pentru jocul cu Benfica. Ne așteaptă un adversar redutabil, cu siguranță va fi un duel de mare angajament și îmi doresc să începem cu dreptul în această fază din FIBA Europe Cup.”

2 ani în urmă
Cristian Achim Cristian Achim Antrenor

„Sunt foarte fericit după această victorie. Cunosc foarte bine despre ce vorbesc, Benfica Lisabona este una dintre cele mai bune echipe pe care noi le-am întâlnit la Arena Antonio Alexe. Au în componență mulți jucători de valoare mare și sunt ferm convins că am jucat cu una dintre cele mai puternice formații din actuala ediție a FIBA Europe Cup. Desigur, valoarea intrinsecă nu este suficientă pentru a câștiga. Noi nu ducem lipsă de valoare, dar alături de aceasta am adus în acest meci un nivel extraordinar de energie, o unitate deosebită și am pus la punct un plan de joc pe care am reușit să-l punem în aplicate și să-l ducem la bun sfârșit. Este foarte adevărat că în prima repriză am avut o exprimare foarte bună în atac, dar nivelul nostru de apărare a rămas extrem de ridicat pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Sunt fericit pentru că nu se întâmplă pentru prima dată în acest sezon să jucăm atât de bine din punct de vedere defensiv. Doresc să subliniez că suntem parcă o altă echipă față de cea de la începutul acestui sezon. Arătăm mult mai bine, ne exprimăm ca atare și este firesc ca rezultatele pozitivă să aibă un rol în acest sens. Sunt mândru de băieți și așa cum am mai declarat în trecut, îi consideri eroi pentru felul în care se comportă în teren. Este mult prea devreme să vorbim despre calificare sau despre un calcul referitor la calificare. Deocamdată este o victorie. Una cu o greutate aparte din punct de vedere al mândriei mele și a carierei mele de antrenor, dar calificarea nu se joacă aici. Firește, orice victorie te aduce mai aproape de obiectivul trasat, însă la ora actuală e devreme să purtăm orice fel de discuție despre calificare. A fost de abia primul meci într-o grupă care include alte 11 partide. Urmează meciul de la Lisabona, acolo unde vom întâlni campioana în exercițiu a Portugaliei, Sporting CP. Îmi doresc să putem să aducem acest nivel de intensitate la acel meci. Dacă vom putea să facem acest lucru atunci consider că avem șanse să câștigăm. Cert este că ne așteaptă multe meciuri dificile în această grupă, așa cum este firesc dacă ne gândim că suntem într-o fază superioară din FIBA Europe Cup, numărul echipelor rămase în competiție s-a înjumătățit și este limpede că aici nu mai ai cum să te aștepți la vreun meci ușor.”

2 ani în urmă

„Am întâlnit un adversar redutabil, care venea după cinci victorii consecutive în competiție. Știam că sunt o echipă puternică, fizică, cu numeroase calități, dar consider că am făcut o treabă foarte bună pentru a-i anihila. Echipa noastră a prestat un joc foarte bun în ambele faze ale jocului pe parcursul primei reprize. Cu trecerea timpului și cu scăderea prospețimii au apărut anumite probleme în ofensivă, dar am rămas foarte eficienți în apărare. Antrenorul și colegii mă cunosc foarte bine. La fel cum îi cunosc și eu pe ei. Avem o echipă cu mulți jucători care au calități ce pot fi puse în valoare prin joc colectiv. În această seară m-am simțit bine, am avut un ritm bun în atac și după ce am înscris de la început nivelul de încredere a crescut. Sunt mulțumit de aportul meu, dar cel mai important este că am avut soluții. A fost o seară reușită pentru noi ca echipă. Suporterii orădeni sunt de excepție. Din păcate parcurgem vremuri în care participarea publicului la evenimentele sportive nu prea e permis sau este limitat. Este clar că trebuie să avem mare grijă în continuare, dar este la fel de adevărat că atunci când îi avem pe suporteri alături de noi este un sentiment special să joci. Am spus anul trecut în finala cu Clujul că iubesc modul în care suntem susținuți de orădeni, iar acum, chiar dacă în sunt în număr limitat, am primit o nouă confirmare. Le mulțumim că sunt alături de noi și apreciez tot efortul și sprijinul lor.”

2 ani în urmă

„Sunt foarte recunoscător pentru timpul petrecut în Oradea și pentru primirea călduroasă de care am avut parte la meciul de aseară! Ar fi fost frumos să pot juca, însă le mulțumesc clubului și fanilor pentru atmosferă și pentru momentul special de dinaintea partidei. A fost încă un moment legat de Oradea pe care nu-l voi uita niciodată!”

2 ani în urmă