Stiri Juniori U20 Masculin

Mihai Silvășan: „Nu dau vina pe arbitri pentru înfrângeri, dar cred că am fi meritat mai mult respect”

Mihai Silvășan: „Nu dau vina pe arbitri pentru înfrângeri, dar cred că am fi meritat mai mult respect”

U-BT Cluj a pierdut meciul 3 al seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg din sferturile de finală ale FIBA Basketball Champions League, scor 73-79, și pierde șansa unei calificări în Final Four-ul competiției. 

La finalul partidei, Mihai Silvășan a ținut să își laude jucătorii pentru un sezon extraordinar de BCL: 

„O să încep prin a spune că sunt foarte mândru de jucătorii mei, ce au reușit să facă în acest sezon de Champions League. Au fost incredibili, fără îndoială. Am venit din rundele de calificări, am câștigat două grupe, am avut avantajul terenului propriu în playoffs, a fost incredibil. Jucătorii merită felicitați, sunt foarte mândru de ce au reușit să facă. Ce s-a întâmplat în acest an, faptul că am jucat un baschet foarte bun deși nu eram favoriți în niciun meci în fața unor adversari cu nume, cu buget mai mare, și să câștigăm a fost incredibil. Am reușit să aducem de două ori zece mii de oameni la meci și dacă nu era pandemia poate reușeam de mai multe ori. Și acest fapt este un lucru incredibil pentru liga din România, pentru baschet dar și pentru Basketball Champions League”.

Silvășan s-a arătat dezamăgit de felul în care a fost arbitrat meciul: 

„Nu am reușit un meci perfect, am luptat ca nebunii, mai ales în a doua repriză. Am bătut Ludwigsburg 40-27 la recuperări, ceea ce arată că ne-am pus trupurile la bătaie. Chiar cred că nu am primit respectul cuvenit de la arbitri și îmi asum când spun asta. Nu dau vina pe arbitri pentru înfrângere, dar cred că am fi meritat mai mult respect. Jucătorii aceștia, publicul și clubul nostru merită mai mult. Nu cred că meritam ce s-a întâmplat”.

Antrenorul clujenilor a concluzionat:

„Vreau să termin prin a le mulțumi jucătorilor. Am terminat sezonul la noi pe teren. Am avut șansa să jucăm în Final Four, nu am reușit, dar sunt foarte mândru de ce am obținut. Acum trebuie să ne concentrăm pentru liga românească”.

Întrebat despre revenirea din a doua repriză, antrenorul clujenilor a spus: 

„Au fost momente când am putut reveni. Am fost aproape, la 3, 4, 5 puncte, însă nu a fost să fie. Problema a fost în prima repriză, când i-am lăsat se distanțeze la 15 puncte. În ofensivă am înscris doar 23 de puncte, am pierdut din nou multe mingi. Cred eu că asta a dus la rezultatul de la pauză. Am luptat pentru a reveni, dar nu am avut șansa să completăm această revenire.”

În final, Silva le-a mulțumit fanilor clujeni prezenți din nou în număr mare la BT Arena:

„A fost ceva magic să jucăm de două ori în fața a zece mii de oameni. Emulația care s-a creat prin această performanță este fenomenală. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost prezenți și au crezut în noi până la capăt. Le mulțumesc și celor care n-au prins bilet. Probabil dacă aveam o sală de 15.000 de locuri, o umpleam și pe aia. Jos pălăria în fața suporterilor și le mulțumim că au fost alături de noi”.

Reamintim că tehnicianul clujenilor a fost eliminat de pe parchet după ce a protestat la o abatere de picior clară care nu a fost văzută de către brigada de arbitraj a acestui meci.

*foto: fiba.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Greșeli ca greseli
    Dar sa nu te duci tu sa te uiti pe camera aia? Nu vrei cam asta era decizia. Apoi fault tehnic ca Ștefan depășește linia de repunere ca nu a frânat la timp e de rasul curcilor.
    Am zis-o ca de la prima faza din grupe totul era Bonus. Ne-am obișnuit cu victorii. Sincer silva a stat cât a putut de calm dar tu ca arbitru sa nu vezi degajarea aia cu piciorul încă a reacționat drăguț si finuț. Și-a asumat eliminarea. Mai ales ca nici de crăpau lemne pe ei nu mergeau sa revadă faza. Ăștia și-au făcut norma de tehnice la meciul asta.
    Felicitari oricum jucătorilor azi nici nu le-a intrat mare lucru. Stew a avut parca 3 pcte. Stipe 4. Guzman ce și-a dat liberele dar și alea nu toate. In Europa nu contam ca jucatori romani nu avem. Degeaba cântam reguli Under peste Under ca nu fac fata românașii noștri.

    cu 2 ani în urmă (20.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!