Stiri Juniori U20 Masculin

Oficial. Lucas Tohătan ajunge la CSO Voluntari

Oficial. Lucas Tohătan ajunge la CSO Voluntari

CSO Voluntari a oficializat transferul conducătorului de joc Lucas Tohătan, care a jucat în ultimii patru ani la CSU Sibiu. Baschet.ro a scris în exclusivitate în urmă cu câteva săptămâni despre următoarea destinație a internaționalului român.

Sezonul 2021/2022 a fost de departe cel mai bun al carierei pentru Lucas Tohătan. El a bifat 31 de prezențe pentru BC CSU Sibiu și a înregistrat medii statistice de 12.0 puncte, 4.3 pase decisive, 2.5 recuperări și 1.3 intercepții pentru 12.4 la eficiență, totul în 28 de minute și jumătate petrecute pe parchet.

Alături de sibieni, conducătorul de joc a crescut în fiecare an în privința mediei de puncte pe întâlnire, stagiunea recent încheiată fiind prima în care a depășit borna celor 10 puncte în medie în LNBM. El a fost declarat cel mai bun jucător U23 în campionat.

Tohătan a debutat în Liga Națională la 17 ani pentru SCM Timișoara, echipă alături de care a petrecut două sezoane. A urmat transferul la Sibiu, unde a evoluat de două ori mai mult. În toată această perioadă, jucătorul originar din Baia Mare, a ajuns la 150 de prezențe pe prima scenă a baschetului românesc.

Lucas a fost al treilea cel mai bun marcator român în sezonul regulat al Ligii Naționale (2021/2022), doar Rareș Uță și Vlad Moldoveanu reușind să-l devanseze.

La CSO Voluntari, Tohătan va avea ocazia să lucreze din nou cu Ionuț Georgescu, alături de care a cucerit Cupa României în sezonul 2018/2019, tot atunci jucând și finala LNBM. De asemenea, românul va evolua în cupele europene alături de vicecampioana țării.

Până în acest moment, Lucas Tohătan este prima mutare anunțată oficial de CSO Voluntari, ilfovenii despărțindu-se în schimb de Vlad Moldoveanu, Marcu Badiu, Malcolm Lee și Ousmane Barro.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!