Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lucas Tohătan va juca din sezonul viitor la una dintre echipele care se lupta pentru titlu în acest an

Lucas Tohătan va juca din sezonul viitor la una dintre echipele care se lupta pentru titlu în acest an

Lucas Tohătan schimbă echipa în Liga Națională de Baschet Masculin, după patru sezoane petrecute la BC CSU Sibiu. Conform informațiilor noastre, internaționalul român se va alătura din stagiunea viitoare lui CSO Voluntari, unde a semnat un contract cu valabilitate pe mai multe sezoane.

În vârstă de 23 de ani, Tohătan este component de bază al echipei naționale de seniori a României. Având 1.85 metri, el este un jucător de poziția 1, care nu mai are nevoie de multe prezentări.

Tohătan a debutat în Liga Națională la 17 ani pentru SCM Timișoara, echipă alături de care a petrecut două sezoane. A urmat transferul la Sibiu, unde a evoluat de două ori mai mult. În toată această perioadă, jucătorul originar din Baia Mare, a ajuns la 150 de prezențe pe prima scenă a baschetului românesc.

Sezonul 2021/2022 a fost de departe cel mai bun al carierei pentru Lucas. El a bifat 31 de prezențe pentru BC CSU Sibiu și a înregistrat medii statistice de 12.0 puncte, 4.3 pase decisive, 2.5 recuperări și 1.3 intercepții pentru 12.4 la eficiență, totul în 28 de minute și jumătate petrecute pe parchet.

Lucas Tohătan a fost al 3-lea cel mai bun marcator român în sezonul regulat al LNBM – ediția 2021/2022, fiind devansat doar de Rareș Uță și Vlad Moldoveanu, diferența între cei trei făcându-se la zecimi de puncte înscrise în media pe meci.

La CSO Voluntari, Lucas Tohătan va lucra din nou cu Ionuț Georgescu, alături de care a cucerit o cupă a României și a jucat finala LNBM, în sezonul 2018/2019.

Echipa ilfoveană, căreia i se va alătura Tohătan, a câștigat în actuala stagiune Cupa României și se află în finala LNBM, acolo unde o va întâlni pe U BT Cluj-Napoca. Cert este ca CSO Voluntari va juca în cupele europene în stagiunea ce urmează, lucru cu care Lucas s-a obișnuit după ce a evoluat în două rânduri în Europa cu CSU Sibiu.

17 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Tohatan
    Asta da lovitura pentru Voluntari și o mare pierdere pentru Sibiu. Mi ar fi plăcut pentru el sa aleagă orice altă formație, o formație cu public gen Sibiu, Cluj, Oradea...

    cu 1 an în urmă (22.05.2022) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Știre falsa!!!
    Tohatan nu a semnat .

    cu 1 an în urmă (22.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    E sau nu adevarat?
    Cum naiba poti sa scrii un articol de genul bazat pe niste asa zise "surse"? Duceti lipsa de rating? A confirmat Lucas asta? Sau cineva din apropiatii sai?
    Te doare capul....
    Chiar si daca "zvonul" se confirma, nu ar fii nimic de surprins...se pare ca animozitatile intre U si celelalte prime clasate din campionat sunt destul de mari.
    La orice echipa va ajunge Lucas is convins ca va fii un mare plus.
    Domnule Gyke, e sau nu adevarat?

    cu 1 an în urmă (22.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Să ne liniștim puțin, zic...
      Uzanțele meseriei spun că dacă ai cel puțin 2 surse diferite care-ți confirmă aceeași informație poți să publici știrea pe surse... Sunt convins că Bogdan are sursele astea...
      Din ce știu eu însă, Lucas nu semnase încă astăzi pe la prânz, dar este foarte posibil să o facă (sau să o fi făcut deja) deoarece rețeta financiară este una cât se poate de bună... Despre cea baschetbalistică încă nu mă pronunț.
      Un alt aspect e important la știrea asta.... Prin ricoșeu este destul de clar că Vlad Moldoveanu nu va continua la Voluntari și că cei de la Cluj sunt extrem de aproape de Cate (știrile dinspre Murcia ne duc și ele în direcția asta).
      Sunt foarte multe mișcări pe piață acum pentru jucătorii români, așa că vor apărea multe surprize...

      cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    interesant
    Interesant faptul ca a ales satul comparativ cu alte oferte cu iz european (parca era oferta si de la U). Asa mare sa fie diferenta de pret???
    In alta ordine de idei - daca stirea se confirma - o sa fie multi romani care pleaca de la Voluntari, pt ca nu e sustenabil sa ai 5 romani bunicei la echipa. Care ai trebuie sa si joace. Si ei si strainii - ca daca arunci cu banii pe romani se presupune ca ai si de ceva straini buni.

    cu 1 an în urmă (23.05.2022) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Nu!!!
    Tohatan nu a semnat cu nimeni,sunt discuții și presiuni foarte mari din partea mai multor cluburi.

    cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    • Ciucâ:

      Badiu
      se pare câ pleacâ de la voluntari, de cateva meciuri nu este deloc ın primii 5 şi este jucat 4-8 minute de duşmanul romanilor sokolic. Dacâ pleacâ şi vlad atunci râmâne loc destul ptr lucas

      cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    Raspunde
  • bigu :

    managementul sibiului...
    liderii echipei din sibiu ar trebui schimbati. ce organizatie serioasa are 2 sefi? si pe deasupra si depasiti de situatie. daca pleaca lucas si il pierd si pe uta sunt curios ce romani de valoare vor aduce in conditiile in care toate echipele se bat acum sa isi formeze loturile si jucatorul roman capabil e la mare cautare.

    slab de tot managementul sibiului! fanii de acolo merita mai mult!

    cu 1 an în urmă (23.05.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ...
    Eu unul cred ca Lucas isi doreste un transfer la o echipa din strainatate si nu se va grabi sa aleaga Voluntariul, Clujul sau Oradea, unde ar avea un plus financiar garantat, dar nu si aceeasi incredere pe care a avut-o la la noi.
    Nu cred ca ar fi un capat de tara daca Lucas si Rares ar pleca de la Sibiu. Sibiul ramane o destinatie foarte buna pentru romanii care isi doresc minute si experienta. De exemplu, Paliciuc, Dragoste, Tohatan, Uta, Popescu, Torok au avut cele mai mari progrese si cele mai bune sezoane aici, iar asta ar trebui sa le faca cu ochiul unora (ex: Badiu, Bobe).

    cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      CSU si romanii
      daca scopul clubului e sa fie trambulina pentru jucatorii romani si ca CSU sa fie sparring partner in campionat pentru alde U si CSx atunci nu e capat de tara.
      Totusi legat de Tohatan, daca s-ar fi vrut mentinerea lui, o oferta ii putea fi facuta pe finalul turului, moment in care atentia trebuia indreptata spre noul sezon si asigurata garda de romani, dar, nici nu stiu cum s-o spun altfel...conducerea a avut timp suficient sa poata fi luata prin surprindere.

      cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      as inclina sa-ti dau dreptate, dar la cum arata la ora actuala piata jucatorilor romani ne va fi extrem de greu sa semnam jucatori cu calitate recunoscuta, fie ei chiar si intr-un con de umbra; la prima vedere, salariile jucatorilor romani vor creste considerabili, la unii din ei se poate vorbi de dublare, asa ca optiunile noastre sunt extrem de limitate... vedem in curand, va trebui sa hotaram rapid antrenorul si apoi romanii pe care-i putem.

      cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      de ce doar acum ...
      dreptate iti dau si eu dar intrebarea ramane, de ce clubul nu a luat nicio decizie cu cateva luni in urma cand era clar ca sezonul in curs e compromis? Sa ajungi la final de campionat si sa concurezi cu bugetele competitorilor e cea mai proasta miscare. Am avut avantajul schimbarii focusului pentru 22-23 si din cate inteleg, nu l-am folosit deloc.

      cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Habar nu am daca au fost discutii in iarna cu jucatorii romani privitoare la o eventuala prelungire.
      Dar judecand logic, si daca ar fi fost propuneri, sunt absolut convins ca agentii si-au sfatuit jucatorii sa astepte pana in vara, stiute fiind anumite schimbari ale regulilor si tiand cont de evolutia lor foarte buna.

      cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Tohatan
    Gyke ne spunea ca odata cu semnarea lui Tohatan de catre Voluntari, Cate ar fii foarte aproape de Cluj... Oare ca principal pivot grupele BCL ...? Analizând putin fiecare echipă va suferi destul de mult cu noua regulă. În concluzie este mai greu sa ne gandim ca U BT va putea aduce/păstra valoarea lotului actual.

    cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      din ultimele informatii, se pare ca deocamdata a ramas la nivel de discutie cu Cate, nu e nimic concretizat; in schimb se pare ca ar exista un acord cu Maciuca....

      cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    Raspunde
  • Ricardo :

    MACIUCA
    La o prima vedere ar parea transferul perfect ! Jucator tanar suficient de bun care poate acoperi atat la 3 cat la o adica, putin si la 4. Il vad rezerva lui Richard si a lui Kuti. Mai mult ca sigur Clujul se concentreaza pe jucatori straini valorosi si nu vrea sa arunce cu bani pe autohtoni. Pt voi un Radu Varna sau un David Vida ar fi mai mult decat perfect....

    cu 1 an în urmă (23.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Virna a luat drumul Bucurestiului, iar Vida are contract si anul viitor cu Voluntari; deci nu...

      cu 1 an în urmă (24.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!