Stiri Juniori U20 Masculin

Starea de urgență se va prelungi pentru încă 30 de zile

Baschet .ro

Baschet .ro
06.04.2020

Starea de urgență se va prelungi pentru încă 30 de zile

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o conferință de presă prin care a anunțat că va prelungi starea de urgență pentru încă 30 de zile. Prin urmare, în România, starea de urgență va înceta cel mai devreme pe 17 mai 2020.

Prelungirea stării de urgență are anumite consecințe și în baschetul românesc. În primul rând, se va menține suspendarea tuturor activităților sportive realizate în spații închise, decizie ce a fost instituită prin Ordonanța Militară #1 publicată în Monitorul Oficial pe data de 18 martie 2020. Cu alte cuvinte, din punct de vedere obiectiv, nu vom putea vedea baschet în România până cel puțin pe data de 17 mai 2020. 

O altă consecință este faptul că pe perioada stării de urgență contractele de activitate sportivă rămân suspendate, iar Guvernul va acorda indemnizația de somaj tehnic către sportivii care se află în această situație. Prin urmare este puțin probabil ca Federația Română de Baschet să ia o măsură privind soarta ediției 2019/2020 a campionatului mai devreme de 17 mai 2020. O decizie în sensul de a înceta liga ar putea însemna rezilierea contractelor de activitate sportivă și neacordarea somajului tehnic sportivilor și antrenorilor de baschet.

Președintele României a mai precizat că în următoarea peroadă se vor reevalua toate cheltuielile realizate din bani publici în vederea pregătirii rectificării bugetare, în condițiile în care epidemia de COVID-19 va genera "o situație complicată a bugetului din acest an".

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!