Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

OFICIAL. Liga Națională de Baschet a fost suspendată peste termenul inițial de 31 martie

Baschet .ro

Baschet .ro
18.03.2020

OFICIAL. Liga Națională de Baschet a fost suspendată peste termenul inițial de 31 martie

Suspendată inițial de către Federația Română de Baschet până pe data de 31 martie 2020, Liga Națională de Baschet masculin și feminin nu își va deschide porțile prea curând, conform ultimelor informații venite din partea autorităților.

În cursul zilei de azi, 18 martie, a fost publicat în Monitorul Oficial - Partea I - Ordonanța Militară privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, emisă de către Ministerul Afacerilor Interne. Conform articolului cinci al acestui text legislativ, se suspendă toate activitățile sportive realizate în spații închise pe toată durata stării de urgență decretate în România de către președintele Klaus Iohannis. Articolul 6 prevede că măsura intră în vigoare în termen de 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României. 

Astfel, cele 24 de ore se vor calcula conform prevederilor codului de procedură civilă, iar măsura va intra în viigoare începând cu ora 0:00 a zilei de vineri, 20 martie și se va încheia cel mai devreme la finalul celor 30 de zile decretate drept stare de urgență, adică ora 23:59 a zilei de 16 aprilie 2020.

Cu alte cuvinte, orice activitate sportivă în spații închise, precum antrenamente, jocuri oficiale ori pur și simplu activități recreative, vor fi interzise până la finalul zilei de 16 aprilie 2020. Prin urmare Liga Națională de Baschet masculin și feminin va fi suspendată peste termenul inițial de 31 martie, stabilit de către Federația Română de Baschet. Articolul 9 al Ordonanței Militare înzestrează cu autoritate publică Poliția Română, Jandarmeria Română precum și poliția locală (în ordonanță s-a menționat cu litere mici) de a constata nerespectarea acestor obligații și de a atrage răspunderea disciplinară, civilă sau contravențională, după caz.

Aceste interdicții au fost aplicate și în Spania unde Liga ACB este programată să se reia începând cu data de 24 aprilie 2020. Este probabil ca inclusiv Liga Națională de Baschet masculin respectiv feminin să fie suspendată până la finalul decretării stării de urgență și să se reia începând cu data de 17 aprilie 2020.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!