Stiri Juniori U20 Masculin

Trei detalii care au făcut diferența în favoarea lui Riesen Ludwigsburg

Trei detalii care au făcut diferența în favoarea lui Riesen Ludwigsburg

U-BT Cluj ratează calificarea la Final Four-ul FIBA Basketball Champions League, după ce a pierdut seria din sferturi împotriva celor de la MHP Riesen Ludwigsburg.

În meciul trei, jucat la BT Arena, clujenii au pierdut meciul contra nemților, scor 73-79. Riesen a câștigat acest meci și seria din sferturile BCL în primul și în primul rând din pricina unui lot mai echilibrat și mai valoros. Nemții au o rotație foarte lungă, necesară pentru a duce preț de 40 de minute defensiva feroce a antrenorului John Patrick. Riesen nu s-a abătut în niciun moment de la filosofia tehnicianului american, care a făcut pressing constant, fapt ce a stors de energie pe U-BT Cluj, formație care joacă cu o rotație de 7+1.

Apoi, din pricina lotului numeros al adversarilor, care adesea schimbau jucătorii ca la hochei, clujenii au întâmpinat mari dificultăți în a trece terenul și a înscrie. Defensiva oaspeților i-a forțat pe cei de la U-BT să comită nu mai puțin de 25 de turnovers! Asta înseamnă 25 de posesii în plus pentru Riesen, care a reușit să înscrie 25 de puncte de pe urma greșelilor adversarilor. De partea cealaltă Ludwigsburg a comis 11 greșeli, dar U-BT a transformat numai patru puncte de pe urma lor.

Nu în ultimul rând, clujenii au lăsat numeroase puncte la linia de fault. Asta a fost fie de la energia risipită pe faza ofensivă, fie de la presiunea momentului și a unei săli pline, cu care ardelenii poate nu erau obișnuiți după doi ani de pandemie. U-BT a început meciul cu un uluitor 4/15 de la linia de fault (26,7%), terminând în cele din urmă cu 10/22 (45%). Dustin Hogue, care  într-adevăr nu este un jucător cu o mână foarte sigură de la linia de fault, iese cel mai mult în evidență la acest capitol, cu 0/7.

Așadar, o rotație mult mai scurtă, numeroase greșeli pe faza ofensivă și imprecizia de la libere au făcut ca U-BT să n-aibă o zi strălucită împotriva celor de la Riesen Ludwigsburg. La acestea adaugăm câteva decizii absurde ale arbitrilor și rețeta este completă.

Cu toate acestea, parcursul lui U-BT Cluj din acest sezon de FIBA BCL a fost unul excepțional, care aduce un plus enorm de prestigiu și o gură de aer enormă baschetului românesc.

*foto: fiba.com

5 comentarii la aceasta stire:
  • fanul35 :

    3 detalii
    detaliile care au facut cel mai mult diferenta in acest meci au purtat toate 3 culoarea turcoaz..
    (bineinteles, exagerez putin, dar cu asa arbitraj nu poti sa te numesti competitie europeana)

    cu 2 ani în urmă (20.04.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    arbitrii
    Se pare că Fiba nu își dorește echipe românești în final 4 in Bcl, poate la anul primim o invitație în Euro Cup. Nu prea da bine când îți intră ceva no-name in semifinale că așa nu faci audienta sa faci concurenta euroligii. Am inceput foarte prost meciul, poate că pierdeam oricum, dar nu meritam bătaia asta de joc din partea fiba. Acum nu o sa mai putem comenta nici măcar arbitrajul din play-off.

    cu 2 ani în urmă (20.04.2022)
    • Benjamin:


      Interesanta perspectiva/teorie. Chiar daca tind sa nu fiu de acord (poate si din cauza ca inca mai am sperante in umanitatea asta) sunt curioa sa aud o argumentare mai detaliata a acestei perspective.

      cu 2 ani în urmă (21.04.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      argumente
      Un argument ar fi că Fiba investește foarte multi bani in imaginea Bcl, bugetul Bcl e mai mare decât cel al Euro Cup, dar majoritatea banilor sunt băgați în marketing. Marketing destul de eficient as spune, pe Facebook de exemplu Bcl are peste 2 milioane de aprecieri și este peste euroliga din acest aspect. Ținând cont de nivelul campionatului nostru și de faptul că nu prea a auzit lumea de U, intrarea noastră în final 4 incurca puțin că totuși Ludwigsburg are un nume in baschetul european.

      Alt argument poate să fie că deși Bcl nu este o competiție cu circuit închis, multe echipe deja se califica direct pe baza punctelor acumulate în clasament și locurile oferite celor mai slabi cotați sunt foarte puține (anul acesta doar 4 echipe au intrat din calificări restul fiind calificate direct în grupe). De aici putem deduce că deși Bcl a pornit cu misiunea de a permite tuturor șanse egale de a fi reprezentați, lucru contrar cu ce se întâmplă în Euroliga. Fiba a început să încerce să crească nivelul competiției chiar daca sacrifica puțin principiile pentru a putea face o mica concurență competițiilor rivale.

      Ne mai putem uita și la numărul de echipa primite direct din țări cu un campionat foarte dezvoltat, 4 echipe intra direct din Spania, și deși toate aceste echipe merita sa fie in Bcl, din Cehia intra doar 1. In clasamentul țărilor(care ar trebui sa indice cate echipe te reprezintă în competiție) Spania și Cehia erau vecine.

      cu 2 ani în urmă (21.04.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    statistica
    Daca ne uitam pe statistica, la aruncari am stat mai bine ca ei - ca si numar de reusite, ca si procentaj)
    FG - 25/49 ( 51%) vs 26/60 FG (40%)
    2 pct - 16/29 (55%) vs 16/33 (48%)
    3 pct - 9/20 (45%) vs 8/27 (29%)
    Am reusit sa limitam recuperarile ofensive.
    Dar cel mai mult ne-au costat TO aiurea. Si au fost multe - de genul pase gresite, minge batuta in picior, Si mai ales cele din sfertul 3 (cand am inceput bine, dar 4-5 TO i-au dus pe nemti la +19! De la 29-37 31-50 !! la ).

    Sau in sfertul 4 cand ne apropiam la 6-7 pct apareau arbitri si "ajutau" diferenta sa creasca - sa nu vezi tu ca respinge asa cu piciorul, sau sa dai niste faulturi f.f usor... Si doar intr-o directie. Aici nu vorbesc de "acoperirea regulamentara", ca poate este, dar e o diferenta intre cum fluieri intr-o parte si cum in alta. Sau cum judeci faze similare, pt ca si pe noi ne-au lasat sa ne aparam agresiv, dar apoi la o faza ulterioara sa fluiere fault f usor. Sau cazut tehnicului luat de Bircevic (da, a depasit linia la repunere, dar parca abia astepta arbitru sa fluiere)
    Nemtii au avut 20 aruncari libere in ultimul sfert (din care 15 marcate. Din cele 23 pct marcate in ultimul sfert)
    Si cu toate astea am fost acolo, aproape, am revenit de la -19 la - 4. Nu stiu cum ar fi evoluat scorul daca reuseam sa egalam ...

    cu 2 ani în urmă (20.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!