Stiri Vulturi

Doar trei „supraviețuitori” în naționala României din echipa care a întâlnit Spania la EuroBasket 2017

Doar trei „supraviețuitori” în naționala României din echipa care a întâlnit Spania la EuroBasket 2017

Din lotul naționalei României care a participat la EuroBasket 2017 doar trei jucători pot fi găsiți în lotul lărgit pentru partidele de calificare cu Spania și Israel

Alex Olah, Emi Cățe și Radu Paliciuc sunt singurii jucători care au jucat contra Spaniei și în data de 4 septembrie 2017 în cadrul Grupei C a Campionatului European de Baschet. Ce s-a întâmplat cu ceilalți nouă jucători care au dat piept cu Pau Gasol și compania?

  • Andrei Mandache - A hotărât să se retragă de la echipa națională. Căpitanul echipei la EuroBasket 2017 este sub contract cu CSA Steaua, formație ce se situează pe locul 4 în Grupa Roșie a LNBM. 
  • Cătălin Petrișor -  Joacă în orașul natal pentru CSM 2007 Focșani, echipă angrenată în Grupa Valorică B/Grupa Galbenă a LNBM.
  • Vlad Moldoveanu - Și-a exprimat dorința de a nu mai participa la acțiunile echipei naționalei printr-o scrisoare trimisă FRB. În prezent activează în prima ligă a Greciei pentru Ifaistos Limnou.
  • Bogdan Nicolescu - Este actualul căpitan al echipei naționale, însă trece printr-un sezon dificil, presărat cu accidentări
  • Octavian Popa Calotă - Jucătorul în vârstă de 35 de ani evoluează pentru CSM Mediaș în Grupa Valorică B/Grupa Galbenă a LNBM și este unul dintre cei mai eficienți jucători ai echipei. 
  • Titus Nicoară - Este coechipier cu Octavian Calotă la echipa clasată pe locul 4 în Grupa Galbenă, este cel mai bun marcator și cel mai bun recuperator al echipei antrenate de Mihai Popa. 
  • Rolland Torok - În prezent joacă pentru vicecampioana României, CSU Sibiu. Nu a fost convocat de Tudor Costescu. În vară a trecut prin momente dificile după ce a scăpat "ca prin urechile acului" de o suspendare de patru luni dictată de Comisia de Disciplină
  • Cătălin Baciu - Joacă pentru campioana României, CSM Oradea. Nu a fost convocat, probabil din considerente tactice. 
  • Nandor Kuti - A pierdut prima parte a sezonului competițional din cauza unei accidentări, însă a câștigat recent Cupa României cu U-BT Cluj-Napoca, la capătul unui Final Four în care a avut prestații destul de solide. A fost implicat alături de Rolland Torok în "Dosarul Convocarea", dar a scăpat fără suspendare. 

Ca o concluzie la aproximativ doi ani și jumătate de la participarea României la EuroBasket, doi dintre jucătorii de bază ai echipei au ales să nu mai participe la acțiunile naționalei, trei activează în fazele inferioare ale LNBM (posibil din cauza regulilor impuse de FRB privind alcătuirea lotului și a numărului de minute acordate jucători români peste 23 de ani), trei nu au fost convocați de Tudor Costescu și staff-ul tehnic și un jucător este accidentat

*foto: fiba.baskeball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!