Stiri Cupa României Masculin

F4. Nandor Kuti, prestație excepțională în semifinala cu SCM Timișoara

F4. Nandor Kuti, prestație excepțională în semifinala cu SCM Timișoara

Duminică, 9 februarie, în cea de-a doua semifinală, U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe SCM Timișoara la o diferență de 17 puncte, scor 88-71, după un joc în care a dominat. Alb-negrii au început în forță partida, iar un mare merit îl are Nandor Kuti.

Jucătorul de 23 de ani a înscris primele cinci puncte ale echipei sale și a încheiat actul inaugural cu 11 puncte, o pasă decisivă și o recuperare. Kuti a continuat să joace foarte bine și în următoarele sferturi, luptând pentru fiecare minge în apărare.

În cele din urmă, la finalul confruntării, cifrele lui Nandor Kuti au fost următoarele: 15 puncte (4/5 – 2 puncte, 2/3 – 3 puncte, 1/2 – linia de libere), 5 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție și o singură greșeală. Cu un indice de +21, baschetbalistul originar din Sfântu Gheorghe a fost numit „BT Player of the game”.

Când joci în această atmosferă nu se poate să nu ai energie. Dacă ești obosit, fanii te împing de la spate. Cum am spus, am reușit să intru agresiv în meci, mi-au intrat primele două aruncări și asta m-a ajutat să am încredere. Apoi, de fiecare dată când aruncam, simțeam că intră mingea în coș”, a declarat Kuti la conferința de presă.

Performanța sportivului de la U-BT Cluj-Napoca era să fie umbrită de o accidentare suferită de acesta la ultima fază a meciului. Totuși, se pare că situația nu este foarte gravă, iar Kuti este sigur că va putea juca.

Acum mă simt încă bine. Probabil că mâine dimineața voi avea probleme mai mari dar, cu siguranță, voi fi bine”.

În finala Cupei României, U-BT Cluj-Napoca o va întâlni pe CSM CSU Oradea, campioana României, dorind să își ia revanșa pentru stagiunea precedentă, când Leii-Roșii i-au eliminat pe alb-negri, atât în Cupă, cât și în campionat.

Nandor Kuti a vorbit despre disputa cu SCM Timișoara, despre încleștarea câștigată de CSM Oradea în fața lui Dinamo București, cât și despre finala din „Horia Demian.

Am început meciul foarte bine, am început agresiv, atât în apărare, cât și în atac. A circulat foarte bine mingea în atac. Ne-au împins, bineînțeles, de la spate fanii noștri, am simțit energia lor și ne bucurăm foarte mult că am ajuns în finală.

Oradea a avut un meci, pot să spun, mai greu decât al nostru dar au avut mai mult timp de odihnă. Mâine oricum nu mai contează asta. Când joci o finală nu poți să dai vina pe oboseală sau pe altceva. Vom juca mâine, vom încerca să dăm totul, așteptăm fanii la sală să ne încurajeze așa cum au făcut-o astăzi și sper să câștigăm. Planul nostru este să rupem blestemul gazdei”.

Ultimul act al Cupei României are loc astăzi, 10 februarie, de la ora 19:00, în direct la Digisport 3.

*foto: Facebook - U-BT Cluj-Napoca

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Azi intrăm în vucanul HD și ieșim cu ațele
    Felicitări Kuti, vrem să joci foarte bine din nou și în finală, dar... oare vei reuși? Întrebarea asta este valabilă pentru oricare jucător român, oare face două jocuri bune consecutiv, că de constanță nici nu putem visa măcar să fie vorba! Avem jucători români talentați, dar lipsiți de constanță, așa că înaintea fiecărui joc important emoția principală se referă la evoluția românului-speranță. Și iată că după ce ieri Oradea avea handicap de o zi după deplasarea la rușii-albi, azi Clujul are handicap de două ore față de noi după semifinale! Mai adăugăm aici și cele două blesteme, din care unul va rămâne și celălalt se va sparge după finala de zi, acela al gazdei pierzătoare și acela al Vrăjitorului Achim în cupă și avem toate ingredientele unui joc-spectacol, al unui spectacol în tribune, al unei Săli ca un vulcan în care Leii Roșii vor "sparge bancomatul BT" suprasolicitat! Azi Leii trag Jackpot-ul și taie ațele...

    cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      cateodata
      esti amuzant. bravo!

      cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    • CSM CSU Oradea nailman:

      noblesse oblige
      Mulțumesc, explicația e simplă am fost și eu odată student la Cluj... Avem o etichetă de respectat, avem un blazon de apărat, avem o echipă de susținut! După Oradea, U este preferata mea, așa că deseară poate fi numai bine sau foarte bine! Să fie foarte bine!

      cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    glezna
    dreapta cum se prezinta? Joaca azi kuti sau stam in cali si grasu si vida?

    cu 4 ani în urmă (10.02.2020) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Finala
    Va fi fara istoric. Oradea fara Valeika in fata va fi victima sigura. Va arbitra Ciulin si cu stilul lui de arbitraj Zekovic si Markovic vor avea minim 2-3 in prima parte a meciului si fara ei la capacitate nu poti emite pretentii.

    cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    • CSM CSU Oradea nailman:

      Hai Leii de pe Criș!
      Aflăm aici ca suntem "sitting ducks", că suntem victime sigure și că mai rămâne doar problema scorului!!! Cred că la mijloc este o confuzie de termeni, s-a vrut să se zică despre noi că suntem "underdogs", adică pornim cu șansa a doua la Cluj și facem surpriza! Așa da, așa mai merge...

      cu 4 ani în urmă (10.02.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!