Stiri Vulturi

LIVE Blog: Jucătorii României, încurajați de prestația din BTarena, caută victoria în Israel

LIVE Blog: Jucătorii României, încurajați de prestația din BTarena, caută victoria în Israel

LIVE BLOG: Israel - România

24 februarie:

Selecționerul României, Tudor Costescu, a explicat de ce l-a ales pe Giordan Watson în detrimentul lui Kris Richard

Lotul de 12 al Israelului pentru partida împotriva RomânieiAntrenorul israelian, Oded Kattache, va avea la dispoziție doi jucători angrenați în Euroligă.

Superbet a afișat cotele pentru partida dintre Israel și România

Exclusiv. Alexandru Olah: „Știm că ne putem duela cu toată lumea din grupa noastră”

23 februarie:

Polonia dă lovitura și câștigă pe terenul Spaniei în grupa României

22 februarie:

Giordan Watson îi va lua locul lui Kris Richard în duelul cu Israel

Luni, 24 februarie, Shlomo Group Arena din capitala Israelului va găzdui confruntarea dintre naționala condusă de David-Oded Kattache și România. Partida contează pentru preliminariile Campionatului European de Baschet din 2021.

Acum trei zile, în 20 februarie, a avut loc prima etapă din această fereastră a calificărilor. România a întâlnit-o pe Spania, în BTarena, și a fost învinsă la 13 puncte (71-84), iar Israel s-a deplasat pe terenul Poloniei și s-a impus cu 75 la 71.

În fața unui lot mult diferit față de cel pe care Spania îl avea când a câștigat titlul mondial, „Vulturii” au oferit o replică solidă și au arătat mult curaj. Tricolorii au aruncat bine de la mare distanță și Emanuel Cățe a avut o evoluție excelentă în spațiul de trei secunde, terminând în double-double.

Un alt jucător ce s-a remarcat este Kris Richard, care însă nu va juca în Tel Aviv. În locul lui, Tudor Costescu l-a selectat pe Giordan Watson, baschetbalistul lui CSM CSU Oradea care a ajutat naționala României să se califice în preliminarii.

Pe lângă fundașul de 34 de ani, lotul țării noastre a mai suferit două modificări: Bogdan Țîbîrnă în locul lui Rareș Uță și Iulian Orbeanu în locul lui Radu Paliciuc.

După încleștarea cu Spania, componenții naționalei au mai stat două zile la Cluj-Napoca și apoi au plecat spre București, de unde vor zbura astăzi (23.02) în Israel. Aceștia s-au arătat încrezători în șansele României de a face un meci mare, fiind conștienți în același timp de valoarea adversarei.

Israel a câștigat pe terenul Poloniei, echipă ce a reprezentat una dintre marile surprize ale Campionatului Mondial, terminând pe locul al 8-lea, după o înfrângere cu naționala Statelor Unite ale Americii.

David-Oded Kattache nu i-a avut la dispoziție pe Deni Avdija și Jake Cohen, care au făcut deplasarea la Valencia împreună cu echipa lor de club, Maccabi Tel Aviv. Însă, conform informațiilor oferite de federația de baschet din Israel, aceștia vor juca în duelul cu România.

Așadar, se anunță un meci extrem de dificil pentru „Vulturi”, dar aceștia sunt încurajați de celelalte surprize care au avut loc în această fereastră. Belgia a învins-o categoric pe Lituania (86-65), Olanda s-a impus pe terenul Turciei (65-72) și Ungaria a câștigat împotriva Sloveniei (77-75).

Disputa dintre Israel și România este programată luni, 24 februarie, de la ora 19:00, și va fi transmisă, în direct, pe Digisport 3.

*foto: Alina Cojocaru/fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!