Stiri Vulturi

Probleme pentru România înainte de debutul în precalificările de la Riga

Probleme pentru România înainte de debutul în precalificările de la Riga

Vești proaste vin de la Riga, unde „Vulturii” vor susține meciurile din precalificările pentru FIBA World Cup 2023. Unul dintre componenții naționale a fost depistat pozitiv cu covid-19 chiar în ziua partidei cu Letonia, care trebuie să înceapă la ora 19:30.

Anunțul a fost făcut de FRB pe paginile oficiale de pe rețelele de socializare.
 

 

⚠️ 𝑩𝑹𝑬𝑨𝑲𝑰𝑵𝑮 𝑵𝑬𝑾𝑺 ⚠️ 🦠 Virusul Sars Cov-2 da batai de cap staff-ului tehnic al nationalei masculine de baschet a...

Posted by Echipa națională de baschet masculin a României on Saturday, August 7, 2021

„Virusul Sars Cov-2 da batai de cap staff-ului tehnic al nationalei masculine de baschet a Romaniei chiar inaintea jocului de debut de la Riga, impotriva selectionatei similare a Letoniei, din cadrul grupei D a FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers.

Unul dintre jucatorii romani aflati la Riga a anuntat ca a avut pe timpul noptii unele simptome de gripa, resimtind o moleseala si dureri musculare. Din motive de siguranta medicala, staff-ul Vulturilor a anuntat imediat FIBA Medical iar jucatorul a fost supus unor teste antigen. Din nefericire, dupa doua testari antigen rapide, ambele cu rezultate pozitive, sportivul a fost informat ca este izolat fata de restul echipei pana la aflarea rezultatului de la testul RT-PCR.

Totodata, intreaga delegatie a Romaniei a fost testata RT-PCR si urmeaza ca, pana la ora plecarii la meciul cu Letonia, sa fie informata despre rezultate si proceduri.

Conform oficialilor FIBA, in cazul in care rezultatele de la laborator nu vor ajunge in timp util (n.n. – echipa Romaniei are programata plecarea spre sala la ora 18:00), atunci Vulturii vor efectua un test rapid inainte de plecare de la hotel si 𝐧𝐮𝐦𝐚𝐢 𝐜𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐧𝐞𝐠𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐮𝐫𝐜𝐚 𝐢𝐧 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐜𝐚𝐫 𝐬𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐯𝐚𝐥𝐢𝐝𝐚𝐭𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐣𝐨𝐜𝐮𝐥 𝐜𝐮 𝐋𝐞𝐭𝐨𝐧𝐢𝐚. Restricțiile FIBA nu sunt mai severe pentru că membrii delegației României sunt vaccinați”, se arată în comunicatul FRB.

Reamintim că România a mai stat izolată la hotel și în timpul calificărilor pentru EuroBasket 2022 de anul trecut, din luna noiembrie, când la fel unul dintre jucători a fost depistat pozitiv cu covid-19. Atunci măsurile sanitare erau și mai draconice, în absența unui vaccin anti-covid. România avea să piardă atunci la scor în fața Poloniei (61-91) respectiv Spaniei (41-94).

Partida dintre România și puternica națională a Letoniei va începe la ora 19:30 și va fi transmisă pe canalul oficial de youtube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Romania
    După 4 minute, 20-0 Letonia. Mi-e jenă de jena lor!

    cu 2 ani în urmă (08.08.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Opriți măcelul
    87-47 la început de sfert 4. Aruncați prosopul sau solicitați ca aruncările reușite de noi să conteze 5 puncte, iar la adversari să se treacă 1 punct la 3 aruncări reușite. Poate ne apropiem la 15 puncte...

    cu 2 ani în urmă (08.08.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Letonia
    "problema" e ca nu avea ce sa caute Letonia aici - sa nu uitam ca in 2017 a jucat sfert de finala la euro. Nu as face mare ... tamtam legat de meciul asta (nu aveam nici o sansa din start) - cu conditia sa ne castigam meciurile cu Belarus

    cu 2 ani în urmă (08.08.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!