Stiri

Ionuț Georgescu despre camp-ul organizat la Sibiu de IG Hoops și Real Betis Baloncesto

Vineri, 15 mai, a fost o zi de mare importanță pentru România, reprezentând sfârșitul unei lungi stări de urgență. După mai bine de două luni fără sport, speranța începe să se înfiripe în gândurile noastre și planurile de dinaintea pandemiei prind contur tot mai mult.

În absența competițiilor, un proiect important ce se va desfășura în această vară este camp-ul la care IG Hoops, platforma de management sportiv lansată de Ionuț Georgescu, și Real Betis Baloncesto își propun să colaboreze. Acesta va avea loc în perioada 27 iulie - 1 august, la Sibiu, în Sala Transilvania, iar antrenorii vor veni din partea clubului Real Betis Baloncesto.

Despre acest camp și detalii legate de misiunea și organizarea sa, am discutat cu Ionuț Georgescu, manager al BC CSU Sibiu și scouter pe zona de Europa de Est pentru Real Betis Baloncesto.

Pentru mine, acest camp este important fiindcă vreau să înlătur, prin colaborarea cu Betis, un factor extrem de delicat în șansa unui copil de a progresa, de a face o carieră în baschet, de a se dezvolta și anume, norocul. Vreau să dau la o parte norocul din ecuație, printr-un proces de scouting continuu, atent, prin aceste camp-uri care vor fi anuale și, astfel, copiii din România să aibă posibilitatea de a deprinde tainele școlii de baschet spaniole, dar și de a se face remarcați la nivel internațional. Nu va mai fi nevoie să aibă noroc, să fie un scouter la un meci de-ale lor sau să își pună highlight-uri și să îi vadă cineva. Pur și simplu, vor fi încontinuu monitorizați și, dacă vor arăta talent, potențial, cei de la Betis vor ști de ei. Prin aceste campuri, vor avea posibilitatea de a face cunoștință cu ei și de a se remarca. Acesta este scopul meu.

Din punct de vedere al formatului, camp-ul va fi dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 15 ani, atât băieți, cât și fete. Costul participării este de 300 de euro, acesta incluzând următoarele beneficii:

  • 11 antrenamente cu durata de 80 de minute fiecare
  • kit echipament (2 rânduri de șort + maiou, tricou de turneu, prosop mic față, rucsac)
  • apă și fructe la fiecare antrenament
  • asigurare medicală
  • fișă evaluare
  • diplomă și premii
  • discount anual de 30% la o clinică de recuperare sportivă din București
  • Workshop cu specialiști în psihologie sportivă, nutriție, pregătire fizică, social media și sportivi celebri
 

Am dat startul înscrierilor la camp-ul pe care IG Hoops și Real Betis Baloncesto îl organizează la Sibiu, în Sala...

Posted by IG Hoops on Wednesday, May 13, 2020

L-am făcut pentru copiii cu vârsta între 8 și 15 ani pentru că e o perioadă foarte importantă, mai ales pentru cei ce au între 13 și 15 ani. Am ales să-i ajutăm pe copii să se dezvolte individual și să înțeleagă niște principii. Fiecare copil va primi la finalul camp-ului o fișă de evaluare fiindcă, de foarte multe ori, la final copiii rămân cu experiența, dar n-au niște puncte clare pe care să se poată focusa în viitor pentru a fi mai buni. Noi vrem să le oferim asta. Vor fi și băieți, și fete, întrucât am sesizat și în Sibiu, și la nivel național un interes mai scăzut pentru baschetul feminin. Dar, am discutat și cu cei de la Betis și am căzut de acord că putem să facem ceva și pentru fetele care iubesc baschetul și, bineînțeles, sperăm să avem o grupă completă. Avem deja destul de multe cereri, sperăm să avem o grupă completă pentru ele.

Nu am gândit camp-ul sub forma unei tabere. Nu ne-am dorit ca la prima ediție să ne focusăm să aducem cât de mulți copii, să fie într-o pensiune și să le oferim o tabără de baschet. Nu, este un camp de baschet, concentrat pe sport și educație, așa că le putem oferi consultanță părinților care vor să-și aducă copiii la camp. Mă refer la părinții din alte orașe. Le putem oferi consultanță pe partea de cazare și masă, unde ar putea să stea. De aceea, le sugerăm părinților fie să vină alături de copii, fie să se formeze, cum deja am primit niște semnale din țară, grupuri sau echipe care să vină împreună la camp. Avem deja cereri de înscriere din Iași, București, Ploiești și Satu-Mare.

Suntem pregătiți foarte bine. Colaborăm cu Sala Transilvania, vom avea voluntari, mingile vor fi dezinfectate. Camp-ul merge mai mult pe individualizare și vom avea șase antrenori, practic pe fiecare grupă. Putem să împărțim copiii în două grupe. Vom lua toate măsurile care se impun la momentul respectiv. Mă refer la accesul la vestiare, accesul părinților. Dacă nu li se va da voie părinților, vom face live feed din sală, cu user și parolă pentru părinți. Pe partea de foto-video, bineînțeles, vom avea acoperire foarte bună. Asta ne dorim, să avem testimoniale cu toți, ședințe-foto cu jucătorii, content pe partea de social media și așa mai departe.

Ionuț Georgescu ne-a spus care sunt cele trei aspecte prin care camp-ul pe care îl organizează se diferențiază de alte camp-uri din zona României. În linii mari, acestea sunt colaborarea cu Real Betis Baloncesto, accentul pus pe educația copiilor și atenția la detalii.

În primul rând, este vorba de școala de baschet spaniolă, care este o noutate pentru copii din România. Este total diferit de ceea ce se face în Bulgaria, Ungaria, Serbia. Noi vorbim de metodologia unui club. Dacă în cele mai multe campuri sunt antrenori din diferite țări sau din aceeași țară, dar de la cluburi diferite, care aplică principii diferite pe ceea ce știu ei să facă și, cu siguranță, știu să o facă foarte bine, aici vorbim de cum un club a decis să-și organizeze academia, cum a decis să-și organizeze jucătorii și să aplice metodologia de baschet Real Betis Baloncesto. Aici e diferența. Vin oameni din același club, unde toată lumea gândește la fel, au aceleași metode și același plan pe care îl vom și aplica. Este mult mai bine structurat. Se va merge mult pe partea de individualizare, de învățare a principiilor jocului de baschet, de dezvoltare a unor abilități. Sunt patru antrenori, preparatorul fizic Juanma Yañez, care a fost și la Sibiu la noi și care este preparatorul fizic pentru academia de tineret, și coordonatorul academiei de tineret, Pastor Planelles.

 
Real Betis Baloncesto Camp 2020

Prin parteneriatul dintre IG Hoops Management Group și Real Betis Baloncesto, Ionuț Georgescu a devenit scouterul clubului de baschet spaniol, având misiunea de a urmări, recruta și semna jucători tineri, cu potențial, pentru gruparea din Sevilla. 💚 Coosur Real Betis este o formație angrenată în prima ligă de baschet spaniolă (ACB), iar din Academia alb-verzilor s-au lansat nume mari precum Kristaps Porzingis (Dallas Mavericks), Tomas Satoransky (Chicago Bulls), Ondrej Balvic (Bilbao Basket) sau Juan Sastre (Valencia). De asemenea, românul Emi Cățe, pivotul naționalei României, și-a făcut debutul în baschetul profesionist la Real Betis Baloncesto, jucând doi ani pentru acest club. 🏀 Pentru a le oferi o șansă juniorilor români de a se face remarcați și a trăi o experiență memorabilă, clubul spaniol și IG Hoops vor organiza în această vară, în perioada 27 iulie - 1 august, un camp de pregătire, la Sibiu. Pe această cale, putem anunța că ne bucurăm de deschiderea arătată de Consiliul Județean Sibiu și de Sala Transilvania Sibiu pentru ca evenimentul să fie organizat în cele mai bune condiții, în ”Casa Baschetului”. 🔜 Vom reveni cu detalii în perioada următoare, dar vă lăsam aici 5 motive pentru care ați face bine să fiți pe fază în momentul în care vom demara înscrierile pe www.ighoops.com : 🟢 Avem patru antrenori, un coordonator și un preparator fizic invitați din partea Real Betis Baloncesto, inclusiv Javier Carrasco, antrenorul secund al primei echipe ⚪️ Copiii vor primi kituri de echipament constând în două seturi de echipament, tricoul evenimentului, rucsac și prosop 🟢 Fiecare copil va primi o fișă de evaluare individuală și cele mai bune sfaturi privind dezvoltarea sa baschetbalistică ⚪️ Vom organiza un work-shop educativ, invitând specialiști în nutriție, social media, pregătire fizică și nume mari ale sportului românesc 🟢 Pe lângă multe concursuri și premii speciale, un participant va avea șansa de a câștiga un try-out la Real Betis Baloncesto Sevilla! Așadar, v-am făcut curioși?! 😍 #RealBetisBaloncestoCamp #Romania #Sibiu #Sevilla #IAssistYouShootWeScore

Posted by IG Hoops on Monday, May 4, 2020

În al doilea rând, dorim să punem accentul pe partea educativă. Vrem să facem un workshop foarte bun. Nu putem să dezvăluim în momentul de față numele tuturor participanților, dar vor fi atât specialiști din psihologie sportivă, nutriție, pregătire fizică sau partea de recuperare, de kinetoterapie, cât și sportivi recunoscuți la nivel național și internațional. De asemenea, vom avea și alte personalități. Acesta se va ține la jumătatea săptămânii, miercuri, pe terenul outdoor construit la Sala Transilvania, la inițiativa Sala Transilvania și Consiliul Județean, care ne sunt și parteneri. Practic, atunci va fi probabil și inaugurarea oficială a terenului, prin acest workshop și prin ceea ce vom face în seara respectivă. În cazul extrem în care nu ne lasă în sală, aducem un teren outdoor de la București. Am avea jumătate de teren pentru 3 la 3 și încă un teren de 5 la 5.

Apoi, punem accent pe detalii. Acestea încep de la lucrurile mici, de la apa și fructele pe care copiii le vor avea gratuit la fiecare antrenament, la modul în care este proiectat kit-ul participantului, cu două echipamente de joc, cu tricoul evenimentului, cu rucsac, cu prosop, un kit complet. Apoi, vor fi concursuri cu diferite premii, de exemplu concurs de trei puncte sau concurs la nivel de atitudine. Acestea sunt concursuri cu premii pe care antrenorii le vor face. Bineînțeles, vom avea și o premiere pentru toții copiii și, cel mai important, un copil de la acest camp va câștiga un try-out la Real Betis Baloncesto.

În ciuda faptului că proiectul este încă la început, camp-ul are deja câțiva parteneri, însă Ionuț Georgescu speră să li se alăture, în curând, și alți colaboratori. Acestea pot contribui financiar, atât în partea de organizare a camp-ului, cât și în sponsorizarea unor copii, a căror situație materială nu le permite participarea la camp.

Ne bucurăm că deja avem primii parteneri, Consiliul Județean, Sala Transilvania, Decathlon, și vor mai fi, cu siguranță, și alții pe care îi vom anunța ulterior, pe site și pe pagina de Facebook. De asemenea, Real Betis Baloncesto va promova acest camp prin platformele clubului. Căutăm parteneri care să ne sprijine atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar. Ne dorim totodată să împlicăm partenerii în acordarea unor burse pentru copiii care nu-și permit să participe la camp. Putem să îi identificăm împreună, însă ideea e că așa ne vom implica social. E un moment important, după o perioadă lungă de autoizolare și de sedentarism, și vrem să reînviem puțin spiritul sportiv și să-i facem pe copii să se bucure din nou de sport, de mișcare și de baschet.

Una dintre îngrijorările cele mai mari în contextul actual este situația și evoluția COVID-19. Acest virus are capacitatea de a încurca planurile IG Hoops și Real Betis Baloncesto, însă Georgescu rămâne optimist și spune că s-a gândit la câteva soluții pentru această problemă.

Așa zicem, că se ține. Adică în cel mai rău caz, mai aducem încă un teren outdoor. Luăm în considerare să vină antrenorii spanioli cu două săptămâni înainte, dacă situația cu intratul în țară nu se schimbă. De azi începând (n.r. 15 mai), nu mai este carantină instituționalizată, ci este impusă autoizolarea de 14 zile acasă. Dar eu sper să se ridice până în iulie și să poată intra normal, dacă nu există probleme medicale. Dacă va fi nevoie, există disponibilitate din partea echipei spaniole de a se schimba data camp-ului. În schimb, dacă se anulează, într-un caz extrem, vom returna absolut toți banii. Nu se pune problema.

Ultimele două puncte ale discuției s-au concentrat pe participanți, protagoniștii și principalii beneficiari ai acestui proiect. Prima întrebare a fost „Cu ce vor rămâne copiii după acest camp?”, iar a doua curiozitate a fost „Cum arată participantul ideal, cum ar trebui să se comporte un copil pentru a se bucura pe deplin de ceea ce îi oferă camp-ul?”.

Participanții vor rămâne cu amintiri și învățături de aplicat primite din partea invitatilor de la workshop și din partea antrenorilor. De asemenea, aceștia vor dispune de o evaluare care să-i ajute în dezvoltarea individuală. Apoi, având în vedere diversitatea locurilor din care vor veni participanți, aceștia vor rămâne cu mulți prieteni din diferite orașe. Din punct de vedere material, copiii vor primi niște echipamente frumoase, pe care le vor purta mai târziu cu mândrie, și, totodată, se vor putea remarca pentru a rămâne în baza de date a clubului Real Betis Baloncesto. Noi vom continua să îi monitorizăm și să-i invităm pe cei mai talentați pentru try-out-uri și, sper eu, să ajungă la contracte cu alb-verzii.

Un participant ar trebui să fie deschis la nou, fiindcă e o abordare diferită, cu oameni care au o cultură diferită a sportului, a baschetului. Vor fi exerciții diferite, vor fi principii diferite, vor fi expresii diferite, vor putea să învețe și puțin de spaniolă. Deci, ar trebui să fie deschiși, să se bucure de experiența asta, să pună întrebări, să fie curioși, să îi ținem cât mai mult pe invitații noștri speciali de la workshop cu întrebări care să-i stârnească, să ofere cât mai multe răspunsuri de care fiecare dintre noi ar avea nevoie. Pur și simplu, să se bucure din nou de baschet și să exprime dragostea pe care o au față de acest sport. Mai e nevoie de multă ambiție, ar trebui să fie motivați fiindcă îi scoatem în afara zonei lor de confort și îi văd niște antrenori noi de la un club mare. Trebuie să fie motivați, dar deloc închiși în ei, deloc crispați. Pur și simplu, dacă vor arăta dragoste față de baschet, cred că asta îi definește și pe spanioli, când îi vezi jucând fotbal, baschet sau alt sport.

Înscrierile pentru camp se fac la următorul LINK.

*foto: Facebook - IG Hoops

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!