Stiri

Scurt istoric al echipelor românești prezente în EuroCup

Sezonul 2022/2023 din EuroCup este gata de start, unde se alinează și campioana României, U BT Cluj-Napoca. Trupa lui Mihai Silvășan devine astfel a 3-a echipă românească, care va juca în a doua competiție europeană intercluburi organizată de Euroleague Basketball.

În cele ce urmează vom trece printr-un scurt istoric al prezențelor românești în EuroCup

CSU Asesoft Ploiești: ULEB Cup – 2007/2008

În acel sezon, competiția avea o altă denumire, ULEB Cup. Asesoft era repartizată în Grupa C alături de Akasvayu Girona, Galatasaray, Hemofarm, Spirou Charleroi și Hanzevast Capitals. Cu un bilanț de 4 victorii și 6 înfrângeri, ploieștenii erau primii sub linie în grupă. Totuși, Asesoft se mândrea cu o victorie în fața lui Akasvayu Girona, echipa la care evolua Marc Gasol și care avea să joace finala competiției cu Joventut Badalona.

Darius Hargrove, Arvydas Cepulis, Tomas Gaidamavicius, Reggie Elliott, Rashard Griffith și DeAngelo Alexander era jucătorii străini ai formației. Virgil Căruțașu, Adrian Blidaru, Levente Szijarto, Mihai Paul și Sorin Hartman completau lotul condus de Mladen Jojic.

CSU Asesoft Ploiești: EuroCup – 2013/2014

Tot prahovenii au reprezentat România în competiția europeană și au făcut parte din Grupa E alături de Khimki Moscova, Hapoel Ierusalim, Pinar Karsiyaka, Lukoil Academic Sofia și Igokea Aleksandrovac. Nici de această dată Asesoft nu a reușit să depășească faza grupelor, înregistrând un bilanț de 3 victorii și 7 înfrângeri. Venea însă o nouă victorie mare, pe terenul celor de Khimki Moscova, echipă care avea să câștige competiția în sezonul următor.

Filip Adamovic, Levi Szijarto, Chris Dunn, Cătălin Burlacu, Rawle Marshall, Vlad Negoițescu, Alhaji Mohammed, Vladimir Tica, Gerald Lee, Dragan Zekovic, Vlad Dumitrescu și Adrian Guțoaia erau jucătorii pe care Vladimir Arnautovic îi avea la dispoziție.

CSU Asesoft Ploiești: EuroCup – 2014/2015

Un sezon mai târziu, Asesoft a fost aproape să ajungă în fazele finale ale EuroCup. Prahovenii au avut un bilanț de 5 victorii și 5 înfrângeri, într-o grupă cu Lietuvos Rytas, Banvit, Krasny Oktyabr, Partizan Belgrad și Hapoel Ierusalim, suficient pentru a avansa în faza a doua a grupelor. În Top 32 a urmat o nouă grupă de foc, cu Lokomotiv Kuban Krasnodar, Valencia și Sluc Nancy. Aici, Asesoft a reușit două victorii, cea mai însemnată fiind cea de pe terenul Valenciei.

Vladimir Arnautovic a avut la dispoziție un lot puternic, format din Levi Szijarto, Michalis Pelekanos, Dragan Labovic, Cătălin Burlacu, Dee Brown, Vlad Negoițescu, Alhaji Mohammed, Gerald Lee, Chris Cooper, Jonte Flowers, Marius Runkauskas și Jarvis Hayes.

CSA Steaua EximBank – EuroCup – 2015/2016

Al treilea sezon cu echipă românească în EuroCup a avut-o la start pe CSA Steaua Eximbank. Militarii erau repartizați în Grupa D, alături de Aris Salonic, Unics Kazan, Trabzonspor, Banvit și Buducnost. Echipa din capitală încheia ultima cu 2 victorii și 8 înfrângeri, succesele venind în fața celor de la Trabzon și Buducnost.

Steaua era antrenată de Hristu Șapera, iar lotul era format din Mihai Paul, Adrian Roșu, Titus Nicoară, Andrei Iliescu, Victor Petrache, Chris Cooper, Bogdan Popa, Denis Ikovlev, Marko Marinovic, Ionuț Drăgușin, Aleksandar Rasic și Pankracije Barac.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!