Stiri

39 de echipe din 23 de țări au jucat cu formațiile din LNBM în sezonul 2023-2024

Au trecut patru zile de la finala European North Basketball League, pierdută de CSO Voluntari la o diferență de patru puncte, 81-85, care a consemnat finalul parcursului european pentru formația ilfoveană și, odată cu ea, pentru toate grupările din Liga Națională de Baschet Masculin.

În sezonul 2023-2024, șase echipe din campionatul României au avut meciuri în cupele europene, țara noastră fiind reprezentată în EuroCup, preliminariile Basketball Champions League, FIBA Europe Cup, European North Basketball League și Alpe Adria Cup.

În total, U-BT Cluj-Napoca, CSM Oradea, CSU Sibiu, CSO Voluntari, SCM Timișoara și CS Rapid București au jucat 64 de meciuri, cu un bilanț de 38 de victorii și 26 de înfrângeri (59.4% este procentajul succesului).

Iată un scurt rezumat al parcursului consemnat de fiecare echipă:

U-BT Cluj-Napoca (EuroCup, 19 meciuri: 13-6 – 68.4%)

Campioana României a evoluat pentru al doilea sezon consecutiv în EuroCup, a terminat sezonul regulat cu 13-5, ocupând poziția secundă în grupa B și s-a oprit în sferturile de finală ale competiției.

CSM Oradea (Preliminarii BCL & FIBA Europe Cup, 13 meciuri: 6-7 – 46.2%)

Vicecampioana Ligii Naționale a încercat să se califice în Basketball Champions League, însă a fost învinsă de Brindisi, astfel că jucat din nou în FIBA Europe Cup și, ca de-obicei, a trecut în Top 16, unde a dat de niște adversare extrem de dificile.

CSU Sibiu (FIBA Europe Cup, 6 meciuri: 0-6 – 0%)

Galben-albaștrii au fost incluși direct în sezonul regulat al FEC, datorită clasării pe locul al treilea în playoff-ul stagiunii precedente, dar nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor și nu au izbutit nicio victorie.

CSO Voluntari (European North Basketball League, 11 meciuri: 8-3 – 72.7%)

După ce în ediția 2022-2023 a jucat în FIBA Europe Cup, formația ilfoveană a decis ca în acest sezon să evolueze într-o altă competiție și, după o înfrângere în prima rundă, a avut un parcurs excelent, ajungând până în finala competiției, unde a fost învinsă de Bakken Bears.

SCM Timișoara (Alpe Adria Cup, 12 meciuri: 9-3 – 75%)

Cealaltă grupare românească ajunsă în finala unei competiții europene a fost SCM Timișoara, care a participat pentru a doua oară la rând în Alpe Adria Cup și, de această dată, nu s-a oprit decât în ultimul act, cedând duelul cu MKS Dabrowa Gornicza.

CS Rapid București (Preliminarii FIBA Europe Cup, 3 meciuri: 2-1 – 66.7%)

Rapid ar fi putut deveni a treia echipă din țara noastră care evoluează în sezonul regulat al FIBA Europe Cup însă, după două victorii cu Rabotnicki Skopje și Donar Groningen, a pierdut cu Sabah BC și nu a obținut calificarea.

În total, cele șase formații din Liga Națională au avut 39 de adversare din 23 de țări. Cei mai mulți oponenți au venit din Polonia (5 – Slask Wroclaw, Legia Varșovia, Anwil Wloclawek, Zielona Gora, Dabrowa Gornicza), Italia (3 - Trento, Brindisi, Varese), Marea Britanie (3 - London Lions, Caledonia Gladiators, Newcastle Eagles) și Cehia (3 - Basket Brno, BC Olomoucko, BC Geosan Kolin).

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!