Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și CSM Galați vor lupta pentru locurile 11-12 în LNBM

SCM U Craiova și CSM Galați vor lupta pentru locurile 11-12 în LNBM

Confruntările din partea superioară a playout-ului s-au încheiat luni, 29 aprilie, după ce SCM Universitatea Craiova și CSM Galați au închis în minim de partide seriile cu SCM Timișoara și CS Vâlcea 1924.

Iată cum au trecut meciurile:

SCM Timișoara - SCM U Craiova: 61-84 (11-17, 19-21, 20-24, 11-22)

Timișoara i-a avut în primii 5 pe Luka Mitrovic, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu și Adam Mirkovic. „Leii Băniei” au răspuns cu Sam Sessoms, Pavlo Krutous, George Blaj-Voinescu, Matt Freeman și Bogdan Țîbîrnă.

Craiovenii nu s-au aflat deloc în dezavantaj pe parcursul jocului de la Timișoara, doar în primele atacuri fiind egalitate între echipe. Alb-albaștrii au câștigat toate cele patru sferturi și diferența cea mai importantă s-a înregistrat în ultimul act, perioadă care a dus la formarea unui ecart important pe tabelă. Elevii lui Panagiotis Giannaras au continuat parcursul perfect din playout, zonă în care s-au impus în toate partidele pe care le-au disputat și vor evolua în continuare pentru locurile 11-12.

Sam Sessoms a ieșit în evidență cu 29 de puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări și 4 mingi pierdute, Pavlo Krutous a contribuit cu 15 puncte, 3 recuperări și 5/6 la libere, iar Bogdan Țîbîrnă a stat cu 13 puncte și 2 pase decisive. Singurul jucător în double digits din lotul gazdelor a fost Luka Mitrovic, cu 14 puncte și 2 pase decisive, iar Edi Petrescu a totalizat 9 puncte și 4 recuperări.

CS Vâlcea 1924 - CSM Galați: 82-95 (17-28, 19-27, 20-21, 26-19)

Vâlcea a început meciul cu Isaiah Williams, Radu Vîrnă, Zoran Paunovic, Nicolae Ciucă și Vlad Solopa. În schimb, CSM Galați s-a bazat pe un prim 5 în care s-au regăsit Jan Razdevsek, Ja’Cor Nelson, Marius Ciotlăuș, Robert Planutis și Andrei Calenic.

Asemenea Craiovei, și CSM Galați s-a instalat la conducere încă din primele minute și a avut parte de un parțial de 16-4 în decurs de aproape șase minute, după care diferența a tot crescut. Dunărenii au pus 55 de puncte pe tabelă în prima repriză și au ajuns la cel mult +22 pe parcursul întâlnirii din Sala Traian. Vâlcea a arătat ceva mai bine în ofensivă după reluare, dar n-au reușit să vină deloc în single digits și a pierdut confruntarea. Succesul din Zăvoi o duce pe CSM Galați în cursa pentru câștigarea playout-ului.

Ja’Cor Nelson a ajutat echipa antrenată de Florin Nini cu 25 de puncte, 4 intercepții și 2 assist-uri, iar Jaylon Tate a contribuit cu 16 puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții. Zoran Paunovic s-a evidențiat din lotul gazdelor cu 22 de puncte, 5 capace, 3 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce Toni Rotaru l-a urmat cu 18 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și 6/11 de la distanță.

În urma acestor rezultate, Craiova și Galați vor juca pentru locurile 11-12, iar Timișoara și Vâlcea pentru pozițiile 13-14. Primele meciuri vor avea loc în Bănie, respectiv în Zăvoi, datele exacte urmând să fie anunțate în perioada următoare.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!