Stiri Cupa României Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc primește vizita lui Sirius Târgu Mureș în etapa a 6-a din grupa Vest a LNBF

ACS KSE Târgu Secuiesc primește vizita lui Sirius Târgu Mureș în etapa a 6-a din grupa Vest a LNBF

ACS KSE Târgu Secuiesc și BC Sirius Târgu Mureș se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18:00, în etapa a 6-a din grupa Vest a LNBF, prima din retur. Covăsnencele sunt pe locul secund, în timp ce mureșencele ocupă a 5-a poziție în grupa Vest. ACS KSE va fi la al doilea meci consecutiv acasă, după ce săptămâna trecută pierdea primul meci pe teren propriu în acest sezon. BC Sirius Târgu Mureș va fi la a doua deplasare la rând, în precedenta reușind prima victorie în acest campionat.

ACS KSE Târgu Secuiesc este pe locul secund în grupa Vest cu 10 puncte după 4 victorii și 2 înfrângeri. Covăsnencele au și condus în clasamentul acestei grupe după ce au câștigat meciul devansat din etapa a 9-a. ACS KSE a suferit duminică prima înfrângere acasă în acest sezon, 55-77 cu FCC Baschet Arad. În celelalte două meciuri jucate pe teren propriu în campionat, elevele lui Alpar Farkas au câștigat cu Universitatea Cluj (cu 60-54) și CSU Rookies Oradea (55-42).

BC Sirius Târgu Mureș este pe locul cinci în grupa Vest cu 6 puncte după o victorie și 4 înfrângeri. Formația pregătită de Ionel Brustur vine după primul succes în campionat, obținut luni la Oradea cu 64-46. În celelalte două deplasări din acest campionat alb-roșiile au pierdut clar (34-76 la Arad și 32-79 la Cluj-Napoca).

Kayla Mobley este cea mai bună marcatoare și recuperatoare a celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc în campionat, cu medii de 18,8 puncte și 12,3 recuperări în 6 partide. Jade Vega este cea mai bună pasatoare a echipei, cu 3,3 assist-uri pe meci, plus 13,5 puncte. De partea cealaltă, Emese Gal este cea mai bună marcatoare cu o medie de 9,6 puncte în cinci meciuri, în timp ce Brittney Dunbar este cea mai bună recuperatoare (7,2 recuperări pe meci) și pasatoare (4,2 assist-uri), cu 7,4 ppg.

Va fi a 2-a confruntare oficială între cele două echipe. Prima a fost cea din tur, de pe terenul mureșencelor. Atunci ACS KSE Târgu Secuiesc se impunea cu 80-43. Kayla Mobley era coșghetera acelui meci cu 23 de puncte, în double-double cu 14 recuperări. Alte trei alb-albastre terminau în double-digits, Jade Vega cu 17 puncte, Iringo Debreczi și Hanna Holinka Miklos cu câte 11 puncte. De la Sirius cele mai bune marcatoare erau Kata Meszaros și Emese Gal cu câte 8 puncte. Față de acel meci la alb-roșii a mai venit o americancă, Mariah Smelser. De amintit că cele două echipe au jucat și un amical înainte de startul sezonului, la Cupa Sepsi. Atunci Sirius se impunea cu 60-48.

ACS KSE Târgu Secuiesc și BC Sirius Târgu Mureș se întâlnesc sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Târgu Secuiesc. Brigada de arbitri va fi formată din Răzvan Opriș, Claudia Handrea și Alexandru Sandu, iar comisar va fi Alexandru Columban.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!