Stiri Cupa României Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc trece pe prima poziție în grupa Vest după victoria de la Oradea, din etapa a 9-a

ACS KSE Târgu Secuiesc trece pe prima poziție în grupa Vest după victoria de la Oradea, din etapa a 9-a

ACS KSE Târgu Secuiesc s-a impus la Oradea într-un meci jucat cu o lună înainte față de data la care era programat inițial. Jocul dintre CSU Rookies Oradea și ACS KSE Târgu Secuiesc s-a încheiat cu scorul de 53-81, pe sferturi: 16-23, 19-14, 11-20 și 7-24. Oaspetele au condus în prima parte, dar orădencele au preluat conducerea în sfertul trei grație reușitelor de la distanță. Covăsnencele s-au distanțat din nou și au avut avansul maxim la final. Cu acest succes ACS KSE trece pe primul loc în grupa Vest, cu un meci în plus față de urmăritoare.

CSU Rookies Oradea a început meciul din runda a 9-a cu Ivana Vujovic, Cătălina Goncze, Ruxandra Chiș, Allison Zalin și Teodora Saric. ACS KSE Târgu Secuiesc le-a avut în formula de start pe Jade Vega, Hanna Holinka Miklos, Kinga Domokos, Ramona Danalache și Kayla Mobley.

Mobley și Vujovic au înscris primele puncte ale partidei, Vega a făcut 2-5 cu un coș cu fault, iar Chiș reușea prima triplă. Mobley și Danalache le-au dus pe covăsnence la +6, dar Saric (cu o reușită de afară) și Zalin și-au păstrat echipa la o lungime în spate. Au fost peste două minute fără coș pentru gazde, timp în care Domokos și Mobley au dus scorul la 10-15. A urmat o nouă triplă a lui Saric și alte două minute și jumătate fără coș pentru orădence. Oaspetele s-au dus la +7, iar în finalul sfertului Chiș și Holinka Miklos au scuturat plasa de afară pentru 16-23 la prima pauză.

Danalache a marcat de la distanță în debutul sfertului secund, ducând ecartul la 10 puncte. Au urmat multe ratări de ambele părți, cu un singur punct înscris de Zalin în următoarele trei minute. Mobley și-a distanțat echipa la +11 de la linia de fault, dar Vujovic a reușit trei triple în două minute și își apropia echipa la 26-28. Danalache a oprit cele două minute fără coș din ofensiva oaspetelor, iar Holinka Miklos a scuturat plasa din spatele semicercului pentru +6. Au urmat două minute în care doar Vujovic a pus trei punce pe tabelă cu o altă reușită de afară. Până la finalul reprizei oaspetele s-au mai dus de două ori la patru puncte în față, iar gazdele s-au apropiat la două. Farago a marcat ultimul coș al sfertului și la vestiare s-a mers cu 35-37.

Holinka Miklos a deschis repriza a doua cu o reușită de la distanță, dar au urmat peste 5 minute fără coș pentru echipa sa. Saric, Zalin, Vujovic și Chiș au contribuit la run-ul de 10 puncte care le-a dus pe orădence la conducere, 45-40 în minutul 23. Mobley a oprit seceta din atacul covăsnencelor, iar Vega a egalat la 45 cu o triplă, după ce a fost rândul gazdelor să nu înscrie timp de aproape 5 minute. Mobley și Holinka Miklos, de la distanță, le-au dus pe oaspete la conducere, 45-49. Goncze a încheiat minutele fără coș pentru gazde, cu o liberă transformată. Czimbalmos, Mobley și Vega marcau 8 puncte și oaspetele se duceau la +11, profitând de alte două minute fără coș pentru bihorence. La ultima pauză scorul a fost 46-57.

Sfertul patru a început cu aproape cinci minute și jumătate în care gazdele nu au înscris, iar oaspetele au rupt complet echilibrul. Vega, Danalache și Mobley le-au dus pe covăsnence la 46-70. Gazdele au mai echilibrat puțin jocul în următoarele minute, dar au avut alte aproape trei minute fără coș pe final, când Czimbalmos și Vega au stabilit scorul final, 53-81.

Diferența s-a făcut din semicerc, cu 21 de reușite pentru oaspete și 11 pentru gazde, dar și de la linia de fault, cu 18 libere transformate pentru covăsnence și 7 de bihorence. Orădencele au reușit cu o triplă în plus, 8 față de 7. 34-41 a fost scorul la recuperări și 9-23 la puncte înscrise după greșeli adverse.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, în double-double cu 15 recuperări, plus 6 intercepții. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Vega 15 puncte, Holinka Miklos 14 (4x3), Danalache 10, Czimbalmos 9 puncte (6 recuperări), Debreczi 4 puncte (8 recuperări), Domokos 4 puncte și Bandi 2 puncte.  

Ivana Vujovic a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 16 puncte (4x3). Pentru CSU Rookies Oradea au mai înscris: Zalin 9 puncte (6 recuperări), Saric 8 puncte (6 recuperări), Chiș 8 puncte (5 assist-uri), Farago 5, Veres 4 și Goncze 3 puncte.

Cu această victorie ACS KSE Târgu Secuiesc urcă pe primul loc în grupa Vest cu 9 puncte după 4 succese și un eșec. Covăsnencele au un meci în plus față de vechiul lider, CSM Satu Mare, care are 8 puncte după patru victorii. CSU Rookies este pe cinci cu 5 puncte după tot atâtea înfrângeri.

Pentru cele două echipe urmează meciurile din etapa a 5-a în grupa Vest, ultima a turului. ACS KSE Târgu Secuiesc primește duminică vizita celor de la FCC Baschet Arad, iar CSU Rookies Oradea joacă luni acasă cu BC Sirius Târgu Mureș.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!