Stiri Cupa României Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC ICIM Arad se reîntâlnesc în cupă după patru sezoane

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.02.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe intră în turul secund în această ediție a Cupei României la Baschet Feminin, într-o dublă cu FCC ICIM Arad. Deținătoarea trofeului găzduiește miercuri, de la ora 18:00, prima manșă a sfertului de finală la Sepsi Arena. Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori la rând la Final 4-ul cupei, ultima dată în 2015.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat trei din ultimele patru ediții ale Cupei României și își începe miercuri cursa pentru apărarea trofeului. Alb-verzile au intrat direct în turul secund pentru că au fost singura reprezentantă a României în cupele europene. ACS Sepsi SIC are în palmares trei Cupe ale României, în 2015, 2016 și 2018.

FCC ICIM Arad a ajuns în semifinale la ediția precedentă și a câștigat trofeul în 2011 și 2014. Echipa arădeană a jucat în primul tur al ediției din acest an a competiției cu Olimpia CSU Brașov, în singurul duel între echipe din prima grupă valorică în acea fază. Cele două formații și-au împărțit victoriile la finalul lunii septembrie, fiecare câștigând acasă. A fost 70-61 la Arad și 74-66 la Brașov, după un meci care a ridicat semne de întrebare. Arădencele au avansat din postura de câștigătoare a dublei, iar brașovencele au prins locul de „lucky-loser”.

Au fost trei întâlniri în cupă între actualul club din Sfântu Gheorghe, ACS Sepsi SIC, și formația arădeană. Prima se consemna în 2013, când cele două echipe se întâlneau în finala mică la turneul găzduit de Alba Iulia. Atunci se impunea Univ. Goldiș ICIM Arad cu 68-53.

În 2014 confruntarea directă din cupă s-a jucat cu trofeul pe masă, la Târgoviște. Arădencele câștigau cu 67-61 pentru ultimul trofeu intern din vitrina clubului. În 2015 a fost din nou un duel la turneul final, iar gazdele de la ACS Sepsi SIC treceau în semifinală cu 80-70 de formația de pe Mureș, după care câștigau cupa, primul trofeu al clubului.

Din ediția 2008-2009, de când sunt disponibile datele de pe site-ul federației, până în 2012 a mai fost o confruntare între formația arădeană și fosta LMK Sfântu Gheorghe, în semifinala din 2011. Atunci galben-albastrele câștigau cu 66-63 în fața alb-verzilor și aveau să câștige și finala în fața gazdelor de la CSM Satu Mare.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC ICIM Arad s-au întâlnit în 20 de partide din 2012 până acum, scorul fiind egal, 10-10. Alb-verzile au câștigat ultimele 7 confruntări directe, iar ultima victorie arădeană datează din decembrie 2015.

În acest sezon au fost trei meciuri între cele două echipe, câștigate de covăsnence. Ambele partide din prima fază s-au încheiat cu scorul de 68-58 în favoarea elevelor lui Zoran Mikes. Ultima confruntare directă, cea din 19 ianuarie, s-a terminat cu un succes categoric al alb-verzilor, cu 92-54 la Arad, când gazdele au jucat fără 5 clasic. Față de acel ultim meci la amândouă echipele sunt noutăți. ACS Sepsi SIC a adus-o pe Kristina Topuzovic, iar FCC ICIM Arad are un nou antrenor, Bogdan Bulj, plus trei noutăți în lot: Destiny Williams, Chelsey Lee și Flavia Ferenczi.

Turul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC ICIM Arad se dispută miercuri, de la ora 18:00, la Sepsi Arena. Brigada de arbitri va fi formată din Sorin Drugău, Tiberiu Șerbulea și Răzvan Opriș, supervizați de Alina Moanță. Returul va fi peste o săptămână, după care cele două echipe se vor întâlni și în campionat.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!