Stiri Cupa României Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe suferă o înfrângere grea acasă cu Artego Bydgoszcz în EuroCup

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe suferă o înfrângere grea acasă cu Artego Bydgoszcz în EuroCup

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe nu a putut să-și continue seria victoriilor în grupele EuroCup, pierzând din nou în fața singurei formații care a învins-o în acest sezon. Campioana României a cedat cu 50-76 acasă cu Artego Bydgoszcz, pe sferturi: 16-18, 14-17, 2-20, 18-21. Covăsnencele au avut peste zece minute legate în care nu au înscris, în sferturile doi și trei, iar liderul grupei nu le-a iertat și s-a distanțat, având un avans maxim de 27 de puncte.

Din primul 5 al lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au făcut parte Shae Kelley, Jovana Pasic, Andra Mandache, Annemarie Godri-Părău și Chrissy Givens. Artego Bydgoszcz le-a avut în formula de start pe Jennifer O'Neill, Brianna Kiesel, Elzbieta Miedzik, Karolina Pobozy și Laura Miskiniene.

Kiesel și Givens au marcat primele coșuri ale celor două echipe, iar oaspetele s-au distanțat treptat la 7 lungimi, profitând de greșeli adverse. Au fost aproape două minute în care nu s-a înscris, după care Godri-Părău, Topuzovic și Kelley le-au dus pe alb-verzi pentru prima dată în față, 14-13 în penultimul minut al sfertului. O'Neill și Rymarenko le-au dus pe oaspete la +4, iar Kelley stabilea scorul primei pauze, 16-18.

Sfertul secund a început cu ratări, iar Rymarenko punea primele puncte cu o reușită de afară. Topuzovic răspundea cu o triplă, Butler egala și Vucetic readucea campioana României în față, 23-21 la intrarea în minutul 14. Oaspetele au avut aproape două minute fără coș, oprite de o liberă transformată de Michalek. Au urmat alte două minute și jumătate fără punct pentru poloneze, timp în care Kelley și tripla lui Pasic au dus scorul la 28-22, cea mai mare diferență pentru Sepsi, dar după aceea gazdele nu și-au mai regăsit ritmul în atac. Rymarenko a egalat cu două reușite din spatele semicercului, iar Givens le ducea pe alb-verzi pentru ultima dată la conducere, 30-28. Gazdele nu au marcat în ultimele trei minute ale reprizei, iar Artego a înscris 7 puncte. La jumătatea partidei tabela arăta 30-35.

Seceta din atacul covăsnean a ajuns la peste zece minute, având și probleme cu zona adversă. Butler a marcat primul coș al lui Sepsi în repriza a doua după aproape șapte minute și jumătate. În acest timp Artego și-a mai trecut în cont 13 puncte cu care ducea scorul la 30-48. Oaspetele au continuat să se distanțeze și după singurul coș al alb-verzilor în acest sfert, iar la ultima pauză scorul a fost 32-55.

Sepsi a echilibrat jocul în sfertul patreu, având și câteva coșuri pe contraatac, dar nu a mai reușit revenirea spectaculoasă din Polonia. Artego s-a dus la un avans maxim de 27 de puncte, iar parțialul ultimelor zece minute a fost de 18-21. Meciul s-a încheiat cu 50-76 și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe suferă a doua înfrângere în această ediție de EuroCup, tot cu Artego Bydgoszcz, la fel ca prima.

Diferența s-a făcut din spatele semicercului, cu 2 reușite pentru Sepsi și 9 pentru poloneze. 19-20 a fost scorul la coșurile de două puncte și 6-9 la libere transformate. Formația poloneză ajunge la 4 victorii din tot atâtea posibile și cu 8 puncte își asigură calificarea în faza următoare. Alb-verzile trec pe doi cu 6 puncte, la egalitate cu Galatasaray, dar cu avantajul rezultatului direct.

Laura Miskiniene a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, în double-double cu 11 recuperări. De la învingătoare au mai fost în double-digits: Rymarenko cu 15 puncte (toate cu reușite de afară),  Miedzik cu 11 puncte (3x3, 8 assist-uri), O'Neill și Pobozy cu câte 10 puncte.

Shae Kelley a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 15 puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Givens 12 puncte, Topuzovic 8, Pasic 5, Butler 4 puncte (6 recuperări), Godri-Părău 2 puncte (8 turnovers), Vucetic 2 puncte și Mandache 2.

Urmează pauza de naționale, iar meciurile din grupele EuroCup se reiau cu penultima etapă. Campioana României va juca în 27 noiembrie în deplasare cu Galatasaray, un meci care poate decide formația de pe locul secund. Cele două echipe sunt la egalitate cu câte 6 puncte după 2 victorii și 2 înfrângeri. Artego va primi vizita ultimei clasate, Lulea BBK, o zi mai târziu. Următorul meci oficial al lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este cel din etapa a 7-a a grupei Est din LNBF, acasă cu Agronomia București, în 21 noiembrie.

*foto: Sepsi-SIC facebook

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    Rusinica
    Multumim Anne! Multumim Andra!

    cu 4 ani în urmă (08.11.2019)
    • valy:

      Fara rautate.
      Au prins si ele (Anne si Andra) o zi mai slaba, desi daca vrem rezultate pe plan European echipa este cam....in varsta.

      cu 4 ani în urmă (08.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!