Stiri Cupa României Feminin

Agronomia București obține primul succes din anul 2022 în LNBF

Agronomia București obține primul succes din anul 2022 în LNBF

CS Agronomia București a câștigat ultimul meci al zilei din Liga Națională de Baschet Feminin, scor 77 la 60 cu CS Rapid București. Prin victoria de vineri, 4 februarie, din etapa a 18-a, Agro întrerupe o serie de patru înfrângeri în LNBF.

Gazdele au început disputa în formula Plăvițu, Kovacs, Militaru, Șipoș și Cristea, iar CS Rapid a replicat prin Stănici Diaconu, Boloni, Cazacu, Vlad și Bejan.

Ambele formații s-au aflat la conducere în primele minute, debutul fiind unul sub semnul echilibrului, Stănici Diaconu ducând-o pe Rapid la trei puncte în față, 9-6 și 11-8. Stănescu și Militaru au punctat din spatele arcului de cerc și Agronomia conducea cu 14-11, sfertul inaugural terminându-se cu tripla lui Șipoș, 17-13.

Rapid a rămas în primă fază la două posesii în urmă după liberele lui Stănici Diaconu (19-15), de unde Stănescu și Bobar au dus-o pe Agronomia la 26-15. Tot veterana Rapidului a reușit să taie din ecart, apoi Cazacu fiind precisă de la distanță (31-23) și prin reușita lui Stănici Diaconu se ajungea la 32-26. Agronomia a pus iar peste 10 puncte între, 39-28, la pauză intrându-se în cele din urmă cu 44-34.

Vizitatoarele au venit la 49-41 prin tripla lui Cazacu și apoi Bejan a făcut 52-47, Agronomia găsind replicat și și-a dublat avansul, 57-47. Sfertul al treilea s-a terminat cu un run de 9-3 pentru gazde, Șipoș fiind precisă pe ultima aruncare și Agro conducea cu 66-50.

Ultimul sfert a adus cele mai puține puncte, 21, perioadă pe care Agronomia a câștigat-o cu 11-10. Gazdele s-au desprins în două rânduri la +20, scorul final stabilindu-l Cazacu, 77-60 și formația antrenată de Milan Sokic a câștigat în premieră în 2022.

Agronomia ajunge la 4-11 bilanț și o să evolueze pe terenul lui KSE Târgu Secuiesc, iar CS Rapid coboară la 2-14 și urmează să primească vizita campioanei Sepsi-SIC.

Anca Șipoș și-a trecut în cont un double-double, 23 de puncte și 12 recuperări, iar prestația excelentă bifată de Florina Stănici Diaconu (32 de puncte, 13 recuperări) n-a fost suficientă pentru Rapid.

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii