Stiri Cupa României Feminin

Agronomia București și CSM Târgoviște se întâlnesc în etapa a 9-a din grupa Est a LNBF

Agronomia București și CSM Târgoviște se întâlnesc în etapa a 9-a din grupa Est a LNBF

Agronomia București și CSM Târgoviște se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, într-un meci contând pentru etapa a 9-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două formații sunt despărțite de patru puncte în clasament, iar dâmbovițencele au câștigat toate cele trei confruntări anterioare. Față de meciul tur, Agronomia și-a adus două americance.

Gazdele de la Agronomia București sunt pe locul patru în clasament, primul sub linia calificării în grupa valorică A în faza a doua a sezonului regulat. Bucureștencele au 9 puncte după 2 victorii și 5 înfrângeri (4 la rând). Va fi al 4-lea meci acasă pentru formația din capitală în acest campionat. Alb-verzile l-au câștigat pe cel din prima etapă (79-57 cu Rapidul) și le-au pierdut pe următoarele două (43-48 cu Phoenix Știința Constanța și 70-80 cu Olimpia CSU Brașov). În pauza pentru naționale au venit două americance la Agronomia, Marquita Daniels și Jordan Hawkins, dar echipa a pierdut cele două jocuri din campionat în care au intrat și acestea (54-82 la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și 59-67 la Rapid București).

CSM Târgoviște are 5 victorii la rând în campionat și este pe doi în grupa Est cu 13 puncte (6/1). Dâmbovițencele, care nu au voie să legitimeze straniere până nu rezolvă problemele din trecut, au disputat ultimele două meciuri cu CSM Alexandria, câștigând acasă cu 78-66 și în deplasare cu 57-40. CSM Târgoviște mai are trei victorii pe terenuri străine (70-57 la Rapid București, 78-57 la Olimpia CSU Brașov și 76-55 la Phoenix Știința Constanța). Dâmbovițencele au o singură înfrângere în grupa Est, cea de acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (53-81), din etapa a 4-a.

Ambele echipe au trei jucătoare cu medie de puncte în double-double. Anca Șipoș este principala marcatoare și recuperatoare a Agronomiei cu 17,3 puncte pe meci și 11,7 recuperări în 7 partide. Alexandra Chițanu (accidentată) are 16,3 ppg dar nu a mai jucat din etapa a 3-a, iar Jordan Hawkins are două partide și medii de 13 puncte și 11,5 recuperări. Sonia Vilcinschi le urmează cu 9,7 ppg în 7 jocuri.

Alina Chivu și Gabriela Irimia au câte 15,1 puncte pe meci pentru CSM Târgoviște în cele 7 partide disputate în grupa Est. Ancuța Stoenescu le urmează cu 13,4 puncte pe meci, fiind cea mai bună pasatoare a echipei cu 5,1 assist-uri pe partidă. Larisa Toma este cea mai bună recuperatoare (medie 9,3), având 7,3 ppg.

Meciul tur dintre cele două echipe a fost la discreția CSM-ului, care s-a impus cu 73-47. Gabriela Irimia reușea atunci 29 de puncte, în double-double cu 13 recuperări. La gazde o urmau Alina Chivu și Ancuța Stoenescu, cu câte 11 puncte. La oaspete s-au remarcat Anca Șipoș cu 14 puncte, Alexandra Chițanu cu 12 și Sonia Vilcinschi cu 10.

Partida din etapa a 2-a a fost prima confruntare oficială între cele două echipe în Liga Națională. Au mai fost două dueluri în Liga 1 în sezonul 2017-2018, ambele câștigate de dâmbovițence.

Partida dintre CS Agronomia București și CS Municipal Târgoviște se dispută astăzi, de la ora 17:00, la Sala Agronomia. Brigada de arbitri va fi formată din Sabina Popa, Andrei Hapău și Laurențiu Antoche, iar comisar va fi Eugen Poenaru.

*foto: RB Photo facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!