Stiri Cupa României Feminin

Al 26-lea"El Clasico"

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
10.02.2013

Derby-ul României din baschetul feminin, Târgoviște – Arad a aprins întotdeauna scântei și a produs o atmosferă tensionată. Meciul de luni seară parcă e mai important ca niciodată, în joc fiind pusă supremația în clasamentul Ligii Naționale de baschet feminin.

Cele două mari rivale care și-au împărțit medalile de aur de-a lungul istoriei, s-au întâlnit în ultimii 7 ani de 25 de ori. Târgoviștencele au strâns 16 succese dintre care 10 au fost obținute pe teren propriu. Arădencele au adunat 9 victorii iar din deplasările de la Târgovște au strâns doar 3 succese. Cele 2 echipe sunt singurele campioane ale Romaniei incepand din 1994(cu exceptia anului 1997 cand a castigat ACRO Bucuresti).

În perioada 19 noiembrie 2005 – 10 martie 2007 s-au disputat 10 dueluri, interesant fiind faptul că toate au fost câștigate de echipa gazdă a fiecărui meci.

În sezonul trecut, Univ. Goldiș ICIM Arad a reușit să se impună la Târgoviște cu scorul de 55-53 după o partidă în care gazdele nu au putut conta pe Chrissy Givens și Cristina Ciocan, care au fost împrumutate la rivala din Arad pentru turneul final al Ligii Europei Centrale.

Un nou El Clasico al baschetului românesc va avea loc luni, 11 februarie de la ora 19:00, duelul putând fi văzut pe postul de televiziune Digi Sport 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!