Stiri Cupa României Feminin

Alexandra Uiuiu rămâne încă un sezon la Universitatea Cluj

Alexandra Uiuiu rămâne încă un sezon la Universitatea Cluj

CS Universitatea Cluj-Napoca se va baza și în sezon viitor pe principala marcatoare autohtonă din lot, Alexandra Uiuiu urmând să înceapă al 5-lea sezon consecutiv sub Feleac. În precedenta campanie, clujencele s-au clasat pe locul 6 în LNBF.

Uiuiu a sosit la Cluj-Napoca în sezonul 2019/2020 și de atunci, cu excepția unei stagiuni, a fost mereu în double figures la capitolul punctelor. Ediția 2022/2023 i-a adus medii de 12.0 puncte, 3.3 pase decisive, 3.1 recuperări și 1.2 intercepții în 24 de jocuri din Liga Națională, cifre care au ajutat-o să aibă cel mai bun index al eficienței din carieră în campionat (+10.3).

Căpitanul echipei în alb-negru a contribuit cu 15.3 puncte, 6.7 recuperări și 3.0 pase decisive în Cupa României, acolo unde a prins trei partide. Atât în campionat, cât și în Cupă a avut peste 36% la aruncările din spatele arcului de cerc.

După anunțul rămânerii la Cluj-Napoca, Uiuiu a vorbit pentru u-cluj.ro despre această decizie:

„M-am simțit foarte bine în colectivul din sezonul trecut, cred că am fost jucătoare de profiluri diferite și ne-am completat pe teren. Pe lângă asta, am avut noroc de colege cu personalități frumoase și am creat relații bune și în afara sălii de sport. În consecință pot spune că personal am avut unul dintre cele mai bune sezoane din ultimii ani.

Am rezonat din prima cu stilul de joc al domnului Koukos, m-a ajutat să-mi dezvolt tehnica individuală și să cresc ca jucătoare, m-am înțeles bine cu colegele, am colaborat bine cu clubul în cei 4 ani de când sunt aici iar Clujul este un oraș în care mă simt bine și din punct de vedere personal. Cred că toți acești factori au contribuit la prelungirea contractului an după an.

În fiecare sezon obiectivul meu principal este să fiu sănătoasă, să mă bucur de timpul petrecut pe teren, să fiu concentrată și să dau tot ce am mai bun în competiții. La „U”, din rolul de căpitan, îmi doresc să dezvolt relații bune de joc între noi, să-mi susțin colegele, să le dau energie și încredere pe teren și să-mi conduc echipa spre cât mai multe victorii.”

”U” Cluj s-a înțeles și cu Kincso Kelemen în privința prelungirii contractului, ea fiind a doua cea mai eficientă autohtonă în privința mediei de puncte (8.6).

Ardelencele vor juca în cupele europene în stagiunea 2023/2024, mai precis în calificările EuroCup. Pentru a ajunge în faza grupelor, Universitatea Cluj trebuie să treacă de unul dintre cei trei capi de serie: MBK Ruzomberok (Slovacia), AC Eleftheria Moschatou (Grecia) sau Sportiva/AzorisHotels (Portugalia).

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!