Stiri Cupa României Feminin

Alexandria învinge în prelungiri și fortează meciul decisiv

Costin Marinescu

Costin Marinescu
10.04.2013

65 - 57
16-17, 18-10, 14-16, 5-10, 12-4
  Statistica  

CST Alexandria a învins pe CSM Satu Mare în meciul 2 al seriei de PlayOff ce opune cele două formații și a forțat un meci trei, decisiv, pe terenul vicecampioanelor României.

Alexandria s-a impus cu 65 – 57 la capătul unei confruntări pe care a dominat-o aproape în totalitate, dar care a avut nevoie de o repriză de prelungire pentru a avea un deznodământ.

Cele două formații au mers cap la cap mai mult de un sfert și jumătate, în minutul 17 tabela indicând scor egal, 27 – 27. Gazdele reușesc însă un parțial de 13-0. Bucuică, o dată, și Arnold, de două ori în debutul reprizei secunde, au înscris de la mare distanță, și au dus scorul la 40 – 27.

Satu Mare revine în joc grație punctelor din căcilă reușite de Whittington și a preciziei de dincolo de semicerc al lui Freeman , apropiindu-se la doar 3 lungimi, 42 – 39, în minutul 26.

Alexandria iese din corzi și începe din nou să controleze jocul, menținându-se în avantaj pe tabelă până în minutul 36 când Freeman egaleză la 49. Arnold și Rus punctează pentru gazde care revin în avantaj în minutul 36, 53 – 49, dar, după două minute în care niciuna dintre formații nu a marcat, Annemarie Pârău scutură plasa de la mare distanță și reduce handicapul echipei sale la doar un punct, 53 – 52. Arnold ratează o runcare de trei puncte, Orosz o faultează pe Szlimak, dar aceasta nu înscrie decât una dintre cele două libere de care beneficiază și ratează șansa de a trimite Satu Mare în semifinale.

Freeman aduce Satu Mare în avantaj în debutul reprizei de prelungire, dar Arnold egalează imediat. Freeman marchează din nou, de această dată de la libere pentru 57 – 55 în favoarea echipei sale, însă Anca Sipoș reușeste un coș de trei puncte care dă startul run-ului decisiv al gazdelor. Alexandria încheie meciul cu 10 puncte marcate consecutiv și duce seria în confruntarea cu numărul 3.

Satu Mare a câștigat duelul recuperărilor, 50 la 36, dar nu a putut apăra semicercul, de unde Alexandria a reușit să marcheze 10 coșuri, pentru un procentaj de 33%. De asemenea gazdele au marcat 5 dintre cele 6 aruncări libere de care au beneficiat, față de 7/11 ale adversarelor.

Shanita Arnold a reușit 22 puncte și a fost principala realizatoare din tabăra învingătoarelor. Anca Sipoș a înscris 17 puncte, iar Ashley Arlen a avut 13 puncte și 9 recuperări.

Chadijah Whittington a terminat în double double pentru Satu Mare, cu 10 puncte și 13 recuperări. Shanika Freeman a avut 25 puncte și 8 mingi recuperate.

Meciul 3 al seriei va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, la Satu Mare.

4 comentarii la aceasta stire:
  • spark :

    Shit!
    Zici ca Orosz a faultat-o pe Szlimak si a marcat doar una din doua? Deci meciul s-a jucat pe mana celor 2? Interesant...

    cu 11 ani în urmă (10.04.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe kg_marius :

    ....
    Diferenta de 20 de pct in favoarea celor de la Satu Mare nu este intalnita nici macar o siungra data in jocurile din retur si playoff...Asa ca il rugam pe dl Fleseriu sa nu mai arunce vorbe in vant....Intr-adevar diferenta de "20" este la buget...unde Alexandria cu un buget de 20 mai mic a tinut fata cu brio intalnirilor directe cu Satu Mare..ba chiar a castigat doua meciuri....

    cu 11 ani în urmă (10.04.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara fernando_feru :

    Satu Mare
    Felicitari Alexandria pentru victorie !! Mi-ati facut o surpriza placuta. Va asteptam la Arad in semifinale !

    cu 11 ani în urmă (10.04.2013) Raspunde
  • nobody :

    .....
    Felicitari echipei din Alexandria pentru cele doua partide disputate impotriva echipei din Satu Mare . Aceasta echipa a demonstrat demonstreaza ca anul acesta a crescut de la o etapa la alta . Felicitari echipei tehnice si autoritatiilor locale ca au reusit in fiecare an sa sustina aceasta echipa .

    cu 11 ani în urmă (11.04.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!