Stiri Cupa României Feminin

All-Star Game 2024 nu va mai avea loc; Final 8-ul a fost mutat mai devreme

All-Star Game 2024 nu va mai avea loc; Final 8-ul a fost mutat mai devreme

Sezonul 2023-2024 în baschetul românesc a început cu turneele de calificare la Final 8-ul Cupei României, care era programat să aibă loc în perioada 13-17 februarie 2024 și să se încheie cu All-Star Game în 18 februarie.

Însă, conform site-ului oficial al Federației Române de Baschet, care a publicat deciziile ultimei ședințe a Consiliului Director, în cele din urmă, Final 8-ul va avea loc în perioada 10-14 februarie, iar All-Star Game 2024 a fost anulat.

Această decizie a fost luată pentru că, în 22 februarie, naționala masculină a României se va duela cu Luxemburg în precalificările Campionatului Mondial din 2027. Așadar, pentru a asigura o perioadă de pregătire lotului național, Final 8-ul a fost mutat cu trei zile mai repede, iar All-Star Game-ul nu va mai avea loc. România se află în grupa B a precalificărilor, alături de Luxemburg și Norvegia.

Conform frbaschet.ro, ședința de atribuire a gazdei Final 8-ului Cupei României la masculin va avea loc în 18 decembrie 2023. Taxa de organizare va începe de la 5000 de euro, iar pasul este în valoare de 1000 de euro.

Formațiile care vor evolua la Final 8-ul Cupei României sunt CS Rapid București, U-BT Cluj-Napoca, CSM Oradea, CSO Voluntari, CSU Sibiu, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș și CSM Petrolul Ploiești.

Modificări au fost făcute și la data de disputare a Final 8-ul Cupei României la Baschet Feminin. Așadar, în loc să se desfășoare în 5-7 ianuarie 2024, acesta va avea loc în perioada 2-4 februarie 2024.

De asemenea, All-Star Game-ul feminin va fi înlocuit cu Forumul Baschetului Feminin, care va avea loc în martie 2024. Ședința de atribuire a gazdei se va desfășura în 19 decembrie 2023, taxa inițială fiind de 10.000 de lei, iar pasul în valoare de 500 de lei.

Echipele participante la Final 8 sunt Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Constanța, CS Universitatea Cluj-Napoca, Agronomia București, CSM Târgoviște, Sportul Studențesc, CSM Târgu Mureș și CSM Alexandria.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sebastian81 :

    Asteptam data de 18 decembrie sa aflam "gazda"
    Speram ca se va tine intr-o locatie mai potrivita decat Constanta, cu mai multi iubitori de baschet in tribune si conditii mai bune in sala.

    cu 4 luni în urmă (06.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!