Stiri Cupa României Feminin

Ancuţa Stoenescu: “Calificarea este importantă pentru baschetul românesc şi viitorul ei”

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
07.02.2013

Anca Stoenescu

CSM Târgovişte a reuşit o mare performanţă, reuşind să se califice în optimile de finală ale Euroligii feminine de baschet – ediţia 2012/13. Baschetbalistele antrenate de Florin Nini au învins Good Angels Kosice cu scorul de 72-64 în meciul decisiv din sezonul regulat al competiţiei. În urma acestui rezultat, târgoviştencele termină Grupa B pe poziţia a 5-a şi se califică în faza următoare, chiar la prima participare în această întrecere.

Ancuţa Stoenescu a acordat o declaraţie site-ului nostru în care a vorbit despre calificarea istorică a echipei din Târgovişte.

Ce părere ai despre meciul câştigat contra celor de la Kosice?

Meciul contra celor de la Kosice a fost unul frumos în care noi am arătat că am învăţat din greşeli. Diferenţa a fost făcută în teren de dorinţa noastră de a arăta că merităm să ne calificăm mai departe. Am fost mai agresive din primul până în ultimul minut.

Cât de importantă este această calificare pentru tine?

Calificarea este importantă atât pentru mine cât şi pentru echipă, pentru Târgovişte şi mai ales pentru baschetul românesc şi viitorul lui. Este importantă pentru toţi aceşti oameni minunaţi care ne-au susţinut pe tot parcursul nostru în Euroligă şi care au crezut în noi când nimeni nu o mai făcea şi care ieri au fost minunaţi şi chiar dacă au fost "invizibili" pe teren noi am ştiut şi am simţit tot timpul că ei sunt al 6-lea jucător de pe teren şi pe această cale doresc să le mulţumesc din suflet.

Cum vezi această calificare?

Având în vedere rezultatele noastre din grupă unde am câştigat şi am pierdut meciuri la care nimeni nu se aştepta.. Calificarea se joacă.

În optimile de finală ale competiţiei, CSM Târgovişte va întâlni Spartak Mosciva Vidnoje.

foto: www.fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!