Stiri Cupa României Feminin

Ancuța Stoenescu: „Sunt convinsă că nu vei avea rezultate, dacă nu investești în tine” (VIDEO)

Ancuța Stoenescu: „Sunt convinsă că nu vei avea rezultate, dacă nu investești în tine” (VIDEO)

Cine a câștigat vreodată un titlu național, știe cât de dificil este, cât de multă muncă presupune un sezon încheiat pe prima treaptă a podiumului. Ancuța Stoenescu a reușit de-a lungul carierei sale să obțină 14 titluri: 12 în România și 2 în Cipru.

În cadrul episodului 7 al podcastului Baschet.ro, jucătoarea originară din Timișoara ne-a spus de ce nu s-a mulțumit cu un singur titlu, de ce a luptat mereu pentru trofee și cum a ajutat-o acest fel de a gândi.

Este foarte important mentalul. De la mental cred că pleacă tot: și disciplină, și ordine în antrenamente, în viața ta personală. Faptul că ajungi acolo sus să câștigi o dată poate să fie și o întâmplare. În general nu este o întâmplare, câștigarea unui campionat clar nu este o întâmplare, este muncă multă în spate. Dar niciodată nu m-am mulțumit cu un titlu, întotdeauna am vrut mai mult. După ce câștigam un titlu, automat mai aveam un target. Cred că asta m-a menținut la nivelul acesta.

Ancuța Stoenescu joacă de 27 de ani la nivel de senioare, perioadă în care a acumulat o experiență foarte mare. Uitându-se în urmă, a identificat care sunt cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă o jucătoare ce își propune să ajungă în top.

Au foarte mare nevoie de educație psihologică, de pregătire la cel mai înalt nivel, de investiție în sine. Despre asta este vorba. La noi campionatul ține între 7 și 8 luni dacă ești cel norocos să joci finala. Dacă nu, e greu să faci performanță în sistemul acesta cu patru luni de vacanță. Echipele nu mai investesc în cantonamente, în general, pentru a evita anumite cheltuieli și atunci cheamă sportivii cu câteva zile înainte de începerea competiției. Este destul de greu până îți intri în ritm. De aceea este important să te cunoști pe tine, să investești în tine. Altfel, sunt convinsă că nu vei avea rezultate, dacă nu investești în tine. Dacă întotdeauna avem așteptări de la cineva, de la club, de la federație, să investească în noi. Dacă nu facem nimic ne va fi destul de greu. Antrenamentul propriu-zis nu se termină odată cu ieșirea din sală, ci continuă și după ce pleci din sală. Din punct de vedere mental trebuie să fii foarte bine cu tine.

Pentru a afla mai multe despre cariera Ancuței Stoenescu, despre momentul de debut în campionat și la națională sau despre experiența de la Jocurile Olimpice din Tokyo, vă invităm să urmăriți episodul 7 al podcastului BaschetRo.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!