Stiri Cupa României Feminin

Anisia Croitoru: „Am încercat să ne încurajăm și să dezvoltăm responsabilitatea colectivă”

Anisia Croitoru: „Am încercat să ne încurajăm și să dezvoltăm responsabilitatea colectivă”

Astăzi, 28 iulie, începând cu ora 18:00, naționala feminină a României debutează la ediția din acest an a Campionatului European U20, Divizia B. Turneul are loc la Craiova și Ișalnița, iar tricolorele se duelează în prima zi cu Georgia.

Una dintre jucătoarele de bază ale formației noastre este Anisia Croitoru, care are deja la activ cinci sezoane în Liga Națională de Baschet Feminin. În stagiunea 2022-2023, baschetbalista în vârstă de 20 de ani a evoluat pentru CSM Constanța, trupă alături de care a cucerit medaliile de argint.

Croitoru a contabilizat 5.2 puncte și 2.8 recuperări în 14:25 minute petrecute pe teren. Jucătoarea care a mai jucat pentru CSU CSM Oradea, CSM Satu Mare, CSM Târgoviște și ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe a oferit un interviu site-ului nostru înaintea primului meci de la Campionatul European.

Cum au decurs pregătirile până în acest moment? Care este atmosfera din cadrul lotului?

Întreaga noastră pregătire s-a bazat în primul rând pe faptul că, îndrumate de staff-ul tehnic, am încercat să ne încurajăm și să dezvoltăm responsabilitatea colectivă. Munca în echipă aduce satisfacții. Iar prețul eforturilor noastre foarte mari ne face să fim mai puțin dispuse să ne predăm, generând o atmosferă plăcută în construirea și protejarea unității echipei. Este foarte important ca nucleul echipei să fie foarte bine sudat, fără breșe care ne pot afecta, și cred că noi am reușit. 

În opinia ta, care sunt principalele puncte forte ale echipei?

Punctele noastre forte? Pot enunța mai multe, chiar dacă par a fi lipsită de modestie. În primul rând, comunicarea și suportul atât pe teren, cât și în afara acestuia. Aș mai adăuga încrederea. Consider că am ajuns să avem un suport fizic foarte bun, ceea ce ne ajută să ne bazăm pe o apărare puternică și eficientă, iar în ofensivă sunt convinsă că vom avea și procentaje bune. Totul ține de încredere și de mentalitate!

Care sunt obiectivele voastre și ce consideri că este important să faceți cât mai bine pentru a vă îndeplini obiectivele?

Oportunitatea de a juca în fața propriilor suporteri într-o astfel de competiție ne obligă, încă o dată, să ne autodepășim abilitățile și valoarea. De altfel, avem încredere în potențialul nostru și sunt convinsă că vom etala o atitudine pozitivă, mai ales atunci cand ne va fi greu, deoarece obiectivul principal este acela de a juca tot mai bine de la meci la meci. Evoluțiile bune atrag rezultate bune și așa vom putea urca mai usor pe treptele piramidei performanței.

Primul meci este cel cu Georgia. Ce așteptări ai de la acest joc?

Deși media înălțimii este relativ mică la naționala Georgiei, trebuie subliniat că au jucătoare bune, care joacă la echipe valoroase din Italia și Spania. Dar asta ne ambiționează și mai mult. Am încredere în echipa nostră, în agilitatea fundașilor noștri, în potențialul nostru de a anihila un adversar. Si mai ales am încredere în staff-ul nostru tehnic. Iar obiectivele noastre la acest Campionat European pot fi considerate ca pentru un maraton, nu doar pentru un simplu sprint!

Tu ai deja experiență în LNBF și la fel și alte jucătoare din lot. Cât de mult contează acest aspect?

Faptul că majoritatea fetelor activează în LNBF este cu siguranță un atu pentru noi. Am avut șansa să ne antrenăm și să jucăm cu și împotriva unor jucătoare foarte valoroase, căpătând astfel experiența necesară pentru a ajuta echipa la acest nivel. Fiecare jucătoare vine cu bagajul personal de cunoștiințe și experiență, completându-ne reciproc într-un angrenaj în care fiecare rotiță contează. Sunt convinsă că vom înainta pas cu pas și ne dorim să reușim niște meciuri cât mai bune! Nu vrem să dezamăgim și de aceea vom da tot ceea ce avem mai bun. Ne dorim să-i avem alături pe suporterii baschetului, și nu numai, și de aceea îi invităm în număr cât mai mare la Craiova. Vom striga împreună: Hai Romania!

Naționala României este condusă la acest turneu de Mădălin Piperea, în calitate de antrenor principal, și de Marian Enache și Larisa Toma, în calitate de antrenori secunzi. Duelul cu Georgia va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball, Facebook - CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!