Stiri Cupa României Feminin

Anisia Croitoru: „Mi-aș dori din suflet să putem duce România în Divizia A”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.07.2022

Anisia Croitoru: „Mi-aș dori din suflet să putem duce România în Divizia A”

Reprezentativa U-20 de feminin a României se pregătește pentru startul Diviziei B a Campionatului European. Tinerele Acvile s-au pregătit la Târgoviște înaintea turneului final de la Skopje. România este repartizată în Grupa C, alături de Croația, Kosovo, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Înaintea debutului la acest turneu, Anisia Croitoru, tânăra jucătoare a campioanei României, Sepsi Sf. Gheorghe, ne-a acordat un interviu exclusiv. Ea a vorbit în primul rând despre obiectivele echipei, respectiv cele personale.

„În sufletul meu, mi-aș dori să câștigăm toate meciurile. Realist vorbind, cred că trebuie să luăm fiecare joc pas cu pas. Iar primul nostru obiectiv este accederea în faza locurilor 1-8. Adică să ieșim din grupă. Tot ce va veni după aceea, va fi un bonus pentru noi. Vrem să jucam cel mai bun baschet pe care îl știm; cred că ăsta e obiectivul nostru real.

M-am pregatit pentru a fi cât de bună pot, pentru a fi o coechipieră bună și împreună cu colegele mele îmi doresc să facem niște meciuri frumoase și, de ce nu, chiar dacă e clișeu, să câștigăm toate confruntările! Mi-aș dori din suflet să putem duce Romania în Divizia A.”

Anisia a vorbit și despre echipa care ar putea pune cele mai mari problem Acvilelor.

„Croația este o echipă foarte puternică . Anul trecut ne-a învins la U-18 la European Challanger. Îmi doresc din suflet să ne luăm revanșa anul acesta. Am mare încredere în tot ceea ce înseamnă delegația României.”

Conform spuselor lui Croitoru, atmosfera din cadrul lotului este una foarte bună, cu câteva zile înainte de primul joc.

„Domnul antrenor Piperea, alaturi de tot staff-ul, au reușit într-un timp foarte scurt să ne “sudeze”! Ne-au făcut să simțim că suntem într-adevăr o echipă, fiecare jucătoare având rolul ei. Acest lucru l-am simțit în antrenamente, dar și în afara lor. Abia așteptăm meciurile și ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă!”

Nu în ultimul rând, Anisia ne-a vorbit despre vizita președintelui FRB, Carmen Tocală, la ultimul antrenament al naționalei la Târgoviște.

„Pentru mine personal a fost o surpriză placută faptul că doamna Tocală a venit la ultimul antrenament. În fiecare vară de câțiva ani mă pregăteam cu Lotul Național, dar nu am primit vizita președintelui FRB. Ne-a făcut să simțim că suntem și noi importante și că munca noastră este apreciată. Doamna Tocală a încercat să ne motiveze și ne-a asigurat de tot suportul Federației. Sperăm să nu dezamăgim.”

România va debuta la Campionatul European U20 Feminin sâmbătă, 9 iulie, de la ora 15:15. Toate jocurile vor fi transmise pe canalul de YouTube al FIBA. Programul jocurilor Acvilelor este următorul:

9.07 ora 15:15 Romania - Croatia

10.07 ora 19:45 Muntenegru - Romania

12.07 ora 22:00 Romania - Kosovo

13.07 ora 19:45 Macedonia de Nord - Romania

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!