Stiri Cupa României Feminin

Aradul învinge categoric şi se califică în semifinale

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
12.01.2014


72 - 52

20-11; 23-15; 13-11; 16-15

In tur: 72 - 77 
144 Statistica 129

 

Sâmbătă seara Polivalenta arădeană a fost plină până la refuz cu excepţia câtorva locuri lăsate libere în jurul galeriei "Gruppo Arnsberg". Amfitrioanele de la Univ. Goldiș ICIM Arad erau în postura de a recupera un deficit de 5 puncte şi conducerea clubului a decis că accesul să fie liber pentru acest meci decisiv astfel încât pe lângă susţinătorii obişnuiţi şi galeria "tradiţională" în tribune au luat loc şi o parte a galeriei de fotbal UTA precum şi alţi arădeni dornici să îşi poarte echipa spre victorie.

Oaspetele încep mai bine partida şi iau un avans de 4 puncte prin Sasa Cadjo dar jucătoarele lui Jose Araujo reuşesc o serie de 10 puncte consecutive şi ecartul din tur este deja anulat. Monica Engelman face repede 2 greşeli personale şi este înlocuită de Monika Brosovszky, absenţa surpriză din primul 5 al gazdelor. Jence Rhoads reuşeşte 2 intercepţii pe atacuri consecutive ale albaiuliencelor şi măreşte ecartul la 10 puncte (18-8). Vizitatoarele încearcă o revenire dar ultimul coş al secvenţei este marcat "pe sirenă" de Donica Cosby şi Aradul conducea cu 9 puncte după 10 minute: 20 - 11.

Actul secund îi aparţine Monikai Brosovszky, cea care reuşeşte prin cele 14 puncte marcate în 10 minute să distanţeze decisiv echipa gazdă. La oaspete a debutat şi noua achiziţie, Marina Mandic care a şi reuşit un coş chiar din interiorul liniei de 3 puncte iar înainte de pauză mare a ajuns la sală şi Breanna Salley care şi-a preluat echipamentul şi s-a grăbit la vestiare. Larisa Toma reuşeşte să înscrie ultimul coş al primei jumătăţi dar zarurile par aruncate încă de la pauză mare: 43 - 26 pentru Arad.

Impulsionate de scandările galeriei alb-albastre, vizitatoarele reuşesc un nou parţial de 5-0 la revenirea de la cabine dar aceeaşi Brosovszky echilibrează imediat balanţa. Puterea de concentrare scade în ambele echipe şi se ratează destul de mult, majoritatea punctelor venind de la nivelul liniei de aruncări libere. Pe finalul sfertului Donica Cosby reuşeşte să mărească ecartul la 21 de puncte dar imediat Chadijah Whittington punctează şi înaintea ultimei secvenţe tabela arată 56 - 37.

Ultimele 10 minute nu aduc nicio noutate în desfăşurarea partidei, arădencele joacă mai bine reuşind să se distanţeze şi la 26 de puncte după aruncarea de la distanţă marcată de Jence Rhoades. Sub panou Williams şi Broomfield fac faţă cu brio cuplului Whittington - Toma. Pe minutele de final arădencele par să se gândească deja la semifinale şi ecartul este redus şi el la 20 de puncte: 72 - 52 şi campioanele en-titre continuă lupta pentru Cupa României.
Remarcatele partidei au fost: Chadijah Whittington (8 puncte, 15 recuperări, 4 intercepţii şi 2 capace), Sasa Cadjo (12 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) şi Chastity Reed (14 puncte, 5 recuperări dar doar 28% la aruncările din acţiune) pentru CSU Alba Iulia respectiv Destiny Williams (12 puncte, 15 recuperări), Monika Brosovszky (17 puncte) şi Jence Rhoads (21 puncte, 4 pase decisive şi 3 intercepţii) pentru arădence.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!