Stiri Cupa României Feminin

Artavia Ford a semnat cu Universitatea Cluj-Napoca

Artavia Ford a semnat cu Universitatea Cluj-Napoca

Universitatea Cluj-Napoca a transferat-o pe Artavia Ford, care va fi la primul sezon pe continentul nostru. Americanca de 23 de ani vine de la Prairie View A&M, pentru care a evoluat în ultimul său sezon de NCAA.

Artavia Ford are 1,90 metri și poate juca atât ca pivot, cât și ca extremă de forță, având și aruncare de la distanță. Aceasta a jucat în ultimul sezon la Prairie View A&M, în SWAC (Southwestern Athletic Conference) din NCAA. În 31 de meciuri a avut medii de 11,8 puncte, 4,1 recuperări și 1,8 capace în aproximativ 18 minute pe meci.

A mai jucat la nivel de colegiu un sezon la University of Texas at Arlington și două la Texas Southern. La prima echipă a evoluat în stagiunea 2014-2015, având 24 de meciuri, cu 1,9 ppg și 1,5 recuperări. În sezonul 2016-2017 a evoluat pentru Texas Southern, pentru care a avut medii de 9,5 puncte, 5,4 recuperări și 1,2 capace în 31 de meciuri. În următoarea stagiune la Texas Southern a evoluat în 9 partide, cu medii de 7 puncte, 3 recuperări și 1,1 capace.

Universitatea Cluj-Napoca trece printr-o nouă perioadă de schimbări. Pe bancă a venit în această vară Giannis Koukos, iar Tunde Kilin și Teodora Neagu s-au întors la alb-negre după 8, respectiv 2 ani. Clujencele vor începe campionatul tot acasă cu CSU Rookies Oradea și după refacerea programului, în urma retragerii celor de la CSM Sibiu. În Vest au rămas doar șase echipe, astfel că prima etapă a fost mutată cu o săptămână mai târziu, în 9 octombrie.

*foto: pvpanthers.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!