Stiri Cupa României Feminin

BC Sirius Târgu Mureș și CSM Satu Mare deschid etapa a 4-a din grupa Vest a LNBF

BC Sirius Târgu Mureș și CSM Satu Mare deschid etapa a 4-a din grupa Vest a LNBF

BC Sirius Târgu Mureș și CSM Satu Mare se întâlnesc astăzi, de la ora 19:00, în primul meci al etapei a 4-a din grupa Vest a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două echipe, cu obiective diferite, sunt despărțite de trei puncte în clasament, cu sătmărencele având 3 victorii în tot atâtea meciuri, în timp ce mureșencele au pierdut toate cele trei partide. Vicecampioana a rămas fără antrenor principal săptămâna aceasta și va fi condusă de secunda Volha Tămîrgeanu la acest joc.

Ambele echipe vin după două săptămână fără jocuri oficiale. BC Sirius Târgu Mureș și-a adus în această perioadă o a doua străină. Mariah Smelser, care evoluează sub panou, s-a alăturat formației pregătite de Ionel Brustur, aceasta jucând în trecut cu cealaltă americancă din lot, Brittney Dunbar.

Formația mureșeană, cu multe tinere în lot după ce s-a înscris pe ultima sută de metri în campionat, are 3 puncte în grupa Vest. Sirius a pierdut cu 43-80 acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc, 34-76 la Arad și 32-79 la Cluj-Napoca. Cea mai bună marcatoare și pasatoare a echipei este Brittney Dunbar, cu 7,3 puncte pe meci și 4 assist-uri, iar Cristina Badi este cea mai bună recuperatoare, cu 7,3 mingi prinse la panou pe partidă. Sirius mai are un joc oficial disputat în acest sezon, prima manșă din turul 1 al Cupei României, pierzând la Agronomia București, scor 60-45. Returul va fi în 10 noiembrie.

CSM Satu Mare a avut un parcurs perfect în startul de campionat, cu trei victorii din tot atâtea partide. Cel mai strâns joc a fost cel din prima etapă, cu FCC Baschet Arad, câștigat acasă cu 62-54, urmat de două victorii clare, 73-22 la CSU Rookies Oradea și 70-39 acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc. Vicecampioana are două jucătoare cu medie de puncte peste zece. Bernice Mosby este coșghetera echipei în campionat cu 20,5 puncte pe meci (în 2 jocuri) și are și cea mai bună medie de recuperări, 8,5. Maja Miljkovic este cea mai bună pasatoare din echipă (medie de 5 assist-uri) și are 12,7 puncte pe partidă. Sătmărencele au mai jucat două partide în Liga Europei Centrale, ambele pierdute în Cehia, 65-105 la Zabiny Brno și 70-71 la SBS Ostrava.

Echipa din Satu Mare s-a despărțit de antrenorul Goran Boskovic în cursul acestei săptămâni, motivul fiind că „exista o viziune diferită între el și fete”. Presa locală speculează că acesta ar putea merge la echipa masculină a lui Buducnost. Finalista ultimelor două ediții ale LNBF va fi condusă la meciul de azi de antrenoarea secundă, Volha Tămîrgeanu, iar în pauza pentru naționale este așteptat un nou antrenor principal. Brittany Denson nu s-a recuperat încă după accidentare, iar Iulia Gladkova absentează și ea de la meci, fiind plecată în Rusia. Chiar dacă are absențe, vicecampioana este în continuare mare favorită la meciul cu penultima clasată din grupa Vest.

Va fi a 5-a confruntare directă între cele două echipe. Precedentele patru au avut loc în LNBF în perioada 2016-2018, după care Sirius a avut un an de pauză la participarea în Liga Națională, când a lăsat CSM-ul să reprezinte orașul. CSM Satu Mare a câștigat toate cele patru dueluri anterioare cu mureșencele. Cele din primul sezon al lui Sirius în prima ligă au fost mai strânse. Sătmărencele au câștigat cu 76-66 acasă și 91-81 în deplasare. În stagiunea următoare au fost victorii la diferențe mai mari, cu 91-62 la Satu Mare și cu 89-67 la Târgu Mureș. Loturile s-au schimbat mult față de atunci.

Meciul dintre BC Sirius Târgu Mureș și CSM Satu Mare, din etapa a 4-a a grupei Vest, se dispută astăzi, de la ora 19:00, la Sala Sporturilor Târgu Mureș. Vor arbitra Andrei Răileanu, Ștefan Atomulese și Adela Vilt, iar comisar va fi Alexandru Anica.

*foto: Zsoli Jeffwarder (de meciul dintre BC Sirius Târgu Mureș și CSM Satu Mare din ianuarie 2017)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!