Stiri Cupa României Feminin

BCL: Prometey se impune dramatic în confruntarea cu Unicaja Malaga

BCL: Prometey se impune dramatic în confruntarea cu Unicaja Malaga

Prometey BC a câștigat dramatic marți seara (08.02) pe teren propriu duelul cu Unicaja Malaga din etapa a 3-a a Grupei K din Basketball Champions League. Formația din Ucraina s-a impus cu 70 la 69 și i-a stricat debutul lui Angel Sanchez-Canete pe banca andaluzilor.

Gazdele au început în formula Dowe, Kennedy, Stephens, Bilan și Lukashov, iar Unicaja a replicat prin Brizuela, Diaz, Abromaitis, Barreiro și Guerrero.

Prometey s-a aflat la conducere aproape în totalitate pe parcursul sfertului inaugural, perioadă în care a dominat la recuperări (17-7). Diferența până la pauză a continuat să urce și cu tripla lui Harrison era 34-27.

Unicaja s-a apropiat la 37-35 prin două aruncări la rând de la distanță din partea lui Brizuela, gazdele reușind să pună iar trei posesii între către finalul sfertului al treilea (48-41), pentru ca în ultimele 10 minute să se intre cu 54-46.

Spaniolii au avut un run de 13-5 și Mooney a restabilit egalitatea, 59-59, iar câteva secunde mai târziu Abromaitis o aducea pe Unicaja la conducere (61-60). În următoarele minute ambele formații au avut avantaj pe tabelă, ibericii conducând cu 69-66 la intrarea în ultimul minut.

Bilan a ratat o încercare, dar apoi l-a forțat pe Mooney să piardă o posesie și Dowe a scuturat plasa de la distanță, fiind și faultat pe aruncare. Americanul și-a transformat libera suplimentară, pentru un four-point play, Suarez irosind încercarea finală a spaniolilor și Prometey s-a impus cu 70-69.

Chris Dowe nu este la prima izbândă de genul, el trimițând-o pe Prometey în faza Top 16 cu un coș decisiv de 3 împotriva lui Hapoel Ierusalim. Alături de D’Angelo Harrison, Dowe a contribuit cu 19 puncte în fața lui Unicaja. Dario Brizuela s-a remarcat cu 24 de puncte pentru iberici, cu 4/8 de la distanță.

Prometey bifează prima victorie în Top 16 BCL, iar Unicaja coboară la 1-2.

Ucrainienii vor recupera pe 10 februarie duelul cu Filou Oostende din prima etapă a Grupei K. Meciul din Belgia o să înceapă la ora 21.00.

*foto: championsleague.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    După părerea mea
    a fost o lecție de cum poți pierde un meci în urma regulii total idioate a posesiei alternative. Malaga în atac cu 3 puncte avans, mai sunt 15-16 secunde, minge bilbiita, 1 la 1. Posesia trece la Prometey, același Dowe ( atenție băieți ) care salvase meciul cu Ierusalim, aduce mingea cu fault în atac ( la Mooney , clar după părerea mea ) șut de trei cu fault ( clar și aici ). Plus un punct Prometey, 6-7 secunde de atac Malaga cu aruncare ratată de 3, în locul unei pătrunderi.
    Jocul a fost controlat de Prometey, dar cîteva decizii aiurea au făcut ca Malaga să piardă meciul.

    cu 2 ani în urmă (09.02.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat meritat, dupa parerea mea, de ucrainieni chiar daca asa dramatic. Au controlat jocul in buna masura, s-au relaxat mai devreme decat ar fi trebuit. Ideea este ca deja de la un anumit nivel este riscant.

    Malaga mi-a lasat impresia unei echipe in reconstructie cu multe momente in care parca nu stiau ce sa faca.

    Altfel un meci care nu mi-a placut deloc. Am incercat sa il vad pana la capat din motive evidente. In mod normal as fi renuntat dupa prima repriza

    cu 2 ani în urmă (09.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Ce bine si rapid...
    ...și-au revenit ucrainienii după infecția cu covid... meci bun în campionat, meci bun în Europa... interesant.

    cu 2 ani în urmă (09.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Si asta
      la fix o saptamina de cind erau "covidati" ! Cred ca Achim este invidios ca nu a descoperit "minunea" cum sa-ti revi dupa carantina. Apropo : cit mai este carantina ? Sa fie un gest de compasiune fata de mult incercatul popor ucrainian ? Daca astia au fost "covidati" ( asemeni lui Djokovic ) si au jucat asa la o zi dupa presupusa iesire din carantina ( "deci" fara antrenament) atunci clar vor cistiga BCL si nu mai are rost sa cheltuim bani pe deplasari, la fel si celelalte echipe.

      cu 2 ani în urmă (09.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca CCI:

      “Covid”
      A fost o ditamai schema sa amane jocul cu noi, sa aiba timp sa isi revina dupa acele 3 meciuri grele cu ierusalim.De mirare cum s-a trecut asa repede peste toata acesta faza, cum nu s-a luat nicio masura impotriva a ceea ce au facut

      cu 2 ani în urmă (09.02.2022)
    • damayor16:

      Wondering
      Interesting after 11 players were down with covid last week and suddenly they are playing again.

      cu 2 ani în urmă (09.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      russians
      (and ukrainians) are strong. covid does nothing to them LOL

      cu 2 ani în urmă (09.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      faza asta cu covidul
      La covid ai cazuri mai grave și mai puțin grave, nu a făcut nimeni covid sa nu joace cu noi că acum au ei program foarte aglomerat. Daca au avut ceva forma ușoară, cum au 99% din cei care fac și cum probabil ai daca faci sport toată ziua, îți poți reveni mai repede daca îți dai interesul la antrenamente. Deși au picat in ultimul sfert după un joc foarte bun in primele 3 sferturi au reușit să câștige cu mult noroc. Nici Unicaja nu era în formă, fata de meciul cu noi nu mai au un conducător de joc și au schimbat antrenorul. De văzut ce fac ucrainenii mâine în Belgia.

      cu 2 ani în urmă (09.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Aaaham...
      ...11 oameni din 11 au avut forme ușoare... și toți 11 oameni au avut rezultate negative la teste după, practic, 5-6 zile de boală... toți... fără excepție... s-au vindecat în câteva zile...

      cu 2 ani în urmă (10.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Greu...
      ...spre imposibil. Dar cum se falsifica voturile prin zona...testele is jucarie :)

      cu 2 ani în urmă (10.02.2022)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    slab
    Deci nu numai mie mi s-a parut un meci foarte slab (pentru faza asta din BCL). Malaga, slab rau de tot, Prometey pare o echipa run-and-gun. Sper sa joace cu noi si Prometey si Unicaja la fel cum au jucat intre ele.

    cu 2 ani în urmă (09.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!