Stiri Cupa României Feminin

BCM Danzio încearcă să încurce şi CSU Alba-Iulia

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
06.11.2012

Etapa a IX-a
6-1 miercuri, ora 15:00 4-3

La mijlocul săptămânii, miercuri, BCM Danzio Timişoara şi CSU Alba-Iulia se vor întâlni într-o partidă contând pentru etapa a IX-a a LNBF. Ocupanta locului patru primeşte vizita celui mai dificil adversar de până acum, asta deşi CSU Alba-Iulia nu ocupă un loc fruntaş în clasament.

BCM Danzio Timişoara are parte de un debut de sezon excelent, cu şase victorii din şapte meciuri. E drept, avantajată şi de program, trupa de pe Bega a prestat un joc dătător de speranţe. Cu excepţia sincopei de la Alexandria, Danzio şi-a făcut norma cu echipele din coada clasamentului şi a trecut şi de ACS Sepsi sau Nova Vita Tg-Mureş. Acum, după succesul cu ardelencele din weekend, urmează un nou duel cu o formaţie care va lupta cu siguranţă în prima parte a ierarhiei. Dan Ionescu a vorbit despre un clasament mincinos şi le-a băgat în priză pe elevele sale. Ştie că urmează meciurile cu adevărat grele şi se pregăteşte pentru asta. Trupa de pe Bega a fost relativ constantă în joc, fără mari oscilaţii şi a arătat că ţinută în frâu de pe bancă poate pune reale probleme. Coşghetera Pesovic şi "fulgerul" Brown sunt în continuare principalele guri de foc. Probleme apar atunci când jocul lor nu merge. Danzio joacă din nou acasă şi a arătat în trecut că pe teren propriu cedează destul de greu. 

Secvenţă din partida desfăşurată în sezonul trecut la Timişoara

CSU Alba-Iulia a avut un parcurs mai greu decât adversara de miercuri. Cu patru victorii şi trei înfrângeri, ardelencele ocupă locul 8 în clasament. Antrenorul Tomas Bilek e decis să îmbunătăţească situaţia echipei şi a venit la Timişoara la meciul cu Nova Vita ca să le studieze jocul "panterelor roz". Înfrângerile alb-albastrelor au venit în meciurile cu granzii Târgovişte, Arad şi Satu Mare, iar acum nu îşi mai permit paşi greşiţi. CSU mizează în mare parte pe un nucleu format încă din sezonul trecut, iar în lot se regăseşte şi Jovana Vukoje, sosită în vară de la BCM Danzio. Alba-Iulia vine după două victorii la scor cu Braşovul şi Clujul, dar ştie că la Timişoara va trebui să muncească mai mult pentru a pleca cu cele două puncte puse în joc.

Va fi un duel între una din surprizele plăcute ale campionatului şi o formaţie care mizează pe prezenţa între primele patru clasate. Un duel echilibrat, în care gazdele au de partea loc terenul propriu.

Partida dintre BCM Danzio Timişoara şi CSU Alba-Iulia va avea loc miercuri, de la ora 15:00, la sala Constantin Jude din Timişoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!