Stiri Cupa României Feminin

BCM Tymes pornește cu prima șansă în returul cu Phoenix Galați

Marius Petri

Marius Petri
23.09.2014

Miercuri, 24 septembrie, BCM Tymes Timișoara și Phoenix Galați se vor înfrunta pentru a doua oară în ultima săptămână. Confruntarea, decisivă pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României la baschet feminin, va debuta la ora 17:00 și va avea loc în sala “Constantin Jude” din Timișoara.

Sportivele antrenate de sârbul Ljubomir Kolarevic și-au trecut în cont partida din orașul de pe Dunăre la 12 puncte diferența, într-un meci în care Biljana Pesovic (20 de puncte) și Natașa Krnjetina (14 puncte) au avut prestații remarcabile. Tymes a fost la conducere pe tot parcursul meciului, câștigând clar primul și al treilea sfert (17-10, 19-11), acest ecart dovedindu-se hotărâtor în privința câștigătoare, în ciuda eforturilor celor de la Phoenix, în frunte cu Chelsey Lee (23 de puncte) și Gabriela Cursaru (9 puncte).

Un aspect important al confruntării tur a fost nefolosirea  a trei americance din lotul Galațiului, care nu au avut drept de joc din cauza unor probleme cu cartea verde. Situația lui Ivory James, Nicole Hamilton și Trudy Armstead este încă neclară, existând puține șanse ca actele jucătoarelor de peste Ocean să fie rezolvate într-un timp record de către staff-ul formației de la malul Dunării.

În aceste condiții, bănățencele pornesc din postura de favorite, beneficiind de ascendentul moral în urma victoriei din prima confruntare, însă și de avantajul terenului propriu, care ar putea conta destul de mult în economia “dublei”.

De asemenea, formația de pe Bega stă mai bine și la întâlnirile directe, unde conduce cu 2-1, după ce în primăvară au câștigat partida decisivă pentru obținerea ultimului loc calificabil pentru play-off-ul ediției 2013/2014 a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

*foto: phoenixgalati.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!