Stiri Cupa României Feminin

Bernice Mosby, principala marcatoare a lui CSM Satu Mare în victoria cu FCC Baschet Arad

Bernice Mosby, principala marcatoare a lui CSM Satu Mare în victoria cu FCC Baschet Arad

CSM Satu Mare a început campionatul cu o victorie pe propriul teren, 62-54 cu FCC Baschet Arad. Bernice Mosby a debutat cu 24 de puncte la vicecampioaneă, fiind la 2 recuperări de double-double. Și Maja Miljkovic a avut o contribuție importantă, lipsindu-i un assist pentru double-double. Alte patru jucătoare au disputat primele minute pentru CSM.

Bernice Mosby a jucat 28:54 minute la debutul pentru CSM Satu Mare și în Liga Națională de Baschet Feminin. Americanca de 35 de ani a pus mari probleme apărării adverse, reușind să marcheze, dar și câteva recuperări importante. A înscris 24 de puncte cu 8/12 din interiorul semicercului (67%), 1/3 de la triple (33%) și 5/5 de la linia de fault. A mai avut 8 recuperări (5 ofensive/3 defensive), 1 assist, 5 faulturi scoase, 3 turnovers și 1 intercepție, cu +25 indice al eficienței.

Maja Miljkovic a revenit în LNBF după ce în trecut a evoluat și pentru CSM Târgoviște. Sârboaica medaliată cu bronz la europeanul din vară a fost jucătoarea cu cele mai multe minute la debutul lui Goran Boskovic pe bancă, 38:01. A fost aproape de double-double cu 13 puncte și 9 pase decisive. A înscris de 4 ori din 6 încercări de două puncte (67%) și a terminat cu 1/7 la triple (14%) și 2/5 la libere (40%). A mai avut 4 recuperări (1/3), 3 greșeli personale, 7 faulturi scoase, 2 mingi pierdute și 6 intercepții, pentru +19 indice al eficienței.

Din cele 9 jucătoare folosite de formația sătmăreană în acest meci, șase au fost la debutul pentru alb-roșii. Dintre cele rămase de sezonul trecut au jucat Andrea Olah (Orosz) care a avut 4 puncte, 9 recuperări, 2 assist-uri (+5 eficiență), Brittany Denson cu 5 puncte, 7 recuperări și un assist (+8 eficiență) și Andreea Huțanu, cu 2 recuperări (+2 eficiență).

Carla Popescu a fost rezerva cu cel mai mare impact asupra meciului. A înscris două triple decisive în ultimele două minute ale jocului, care au dus diferența la 9 puncte. A terminat partida cu 8 puncte (0/1 din semicerc, 2/3 de afară și 2/2 la libere), o recuperare, 4 greșeli personale, 1 fault scos, 1 turnover și o intercepție, cu +7 eficiență în 25:02 minute.

 Alina Podar a intrat în primul 5 ca jucătoarea U23, dar s-a văzut că a lipsit pentru mondialul 3x3 U23. A terminat partida cu 2 puncte (1/2 din semicerc, 0/2 la triple), 4 greșeli personale, 1 fault scos și -1 eficiență în 14:58 minute.

Adina Stoiedin s-a alăturat vicecampioanei după un sezon în liga secundă italiană și a început meciul pe bancă. A debutat cu 4 puncte (2/4 din semicerc) în 14:15 minute la sătmărence, având și un assist și un capac, cu +4 eficiență. Iulia Gladkova a fost straniera cu cele mai puține minute pentru alb-roșii în prima etapă. În 8 minute a înscris 2 puncte (0/1 la triple, 2/2 la libere) și a comis 3 turnovers, cu -2 eficiență.

Pentru CSM Satu Mare urmează o deplasare la CSU Rookies Oradea în runda secundă a grupei Vest din LNBF, sâmbătă, de la ora 18:00. În cursul săptămânii viitoare sătmărencele vor disputa două partide în Liga Europei Centrale, pe terenul celor de la Zabiny Brno (16 octombrie) și SBS Ostrava (17 octombrie).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!