Stiri Cupa României Feminin

Bianca Fota: „Am arătat că putem juca de la egal la egal și cu echipe mai puternice”

Bianca Fota: „Am arătat că putem juca de la egal la egal și cu echipe mai puternice”

Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța a ajuns pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei României la baschet feminin, fază în care urmează să se întâlnească cu CSM Satu Mare.

Înaintea duelului din penultimul act, programat sâmbătă (26.02), Bianca Fota a acordat un scurt interviu pentru Baschet.ro, scoțând pentru început în evidență faptul că formația pe care o reprezintă a arătat până acum că se poate bate de la egal cu grupările mai experimentate:

„Din punctul meu de vedere, până acum am arătat că putem juca de la egal la egal și cu echipe mai puternice. Noi venim la Sfântu Gheorghe să ne jucăm șansa fără nicio presiune, doar cu dorința de a ajunge în finală.”

Phoenix Constanța s-a întâlnit săptămâna trecută cu CSM Satu Mare, în Liga Națională, atunci câștig de cauză având vicecampioana României:

„Da, am avut un meci strâns în toate cele 4 sferturi. Am avut atacuri în care ne-am grăbit să înscriem și am pierdut mingea, dar după părerea mea și arbitrajul a cam fost de partea cealaltă… Asta s-a văzut clar și pe statistică (31 de aruncări libere Satu Mare, 8 aruncări libere noi).”

Fota consideră că rezultatul ar fi fost altul dacă arbitrajul era diferit:

„Dacă nu erau alți factori externi, cu siguranța acel meci era câștigat de noi.”

„Am venit foarte motivată la acest Final Four”

Am întrebat-o pe jucătoarea Constanței dacă și-a setat anumite obiective înaintea duelului de sâmbătă cu CSM Satu Mare:

„Nu am nicio presiune pentru acest meci, dimpotrivă am venit foarte motivată și cu dorința de a arăta că putem face o surpriză în semifinală.”

Bianca Fota nu este departe de cele mai bune cifre din carieră în întrecerile interne. Sportiva ne-a mărturisit că simte o evoluție în jocul ei și speră ca în viitor să prindă un contract în străinătate:

„Consider că am evoluat în acești ani, dar încă mai am multe de învățat și de antrenat ca să ajung să joc din ce în ce mai bine și de ce nu, să ajung să joc în străinătate.”

„Mă bucur că am reușit să ajungem din nou în semifinale”

Phoenix Constanța a repetat performanța de acum trei ani, când s-a calificat în careul de ași al Cupei, din acel lot făcând parte și Fota. Am fost curioși cum a trăit momentul sportiva și ce-și mai aduce aminte de atunci:

„Când am ajuns in Final Four acum 3 ani a fost pentru prima dată pentru mine și pentru Phoenix Constanța. Am fost foarte bucuroasă și emoționată că am făcut acest pas și mă bucur că am reușit să ajungem din nou aici.”

La final, am întrebat-o pe Bianca dacă au fost discuții în vestiar cu privire la cum s-ar sărbători în cazul câștigării Cupei României:

„În cazul în care vom câștiga, cu siguranță vom sărbători toate și ne vom bucura de victorie.”

Phoenix Constanța și CSM Satu Mare se întâlnesc sâmbătă, 26 februarie, de la ora 16.45 în prima semifinală a Cupei României la baschet feminin. Întâlnirea din Sepsi Arena o să fie transmisă în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Academia Phoenix CSU Simona Halep

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii